Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik

Förvaring av testamente

Hjälp med förvaring även av ett äldre testamente?

Fråga:

Gäller ert erbjudande om testamentsförvaring även mig, som har fått hjälp med mitt testamente av en bank en gång i tiden eller är det enbart avsett för era egna kunder?

Svar:

Att du har fått hjälp med upprättandet av ditt testamente på annat håll har ingen betydelse, du är självklart lika varmt välkommen att förvara det hos oss!

Hur ser jag till att mitt testamente inte "försvinner"?

Fråga:

Då jag känner en viss oro över att ha mitt testamente liggande hemma undrar jag om Familjens jurist kan förvara detta? Ett original som förvaras privat kan ju "försvinna" om det missgynnar den part som först får tag på testamentet. Kan man också före sin död bestämma att Familjens jurist ska ta hand om förvaltningen och förrätta arvskiftet?

Svar:

Du tar upp en vanlig orsak till oro hos många. För att ta bort denna oro ger vi dig möjlighet att lämna ditt testamente i förvar hos oss. Det unika med denna tjänst är att vi också garanterar att testamentet kommer fram till ditt dödsbo, inom 30 dagar från dödsfallet. Den enda förutsättningen för detta är att du är folkbokförd i Sverige. I testamentet kan du även skriva om du vill att Familjens jurist ska vara testamentsexekutor (verkställare av testamentet), för att känna dig helt säker på att det blir som du vill.

Hitta kontor