Hoppa till innehållet

HBTQI-juridik

Det finns egentligen ingen särskild regnbågsjuridik. Svensk lag behandlar alla lika oavsett sexuell läggning. Idag är äktenskapsbalken könsneutral och adoption är möjlig för samkönade makar. Däremot lever HBTQI-personer ofta i familjekonstellationer som kan skapa särskilda juridiska behov.

Boka tid med jurist

  • Personlig rådgivning

  • Expertkunskap

  • Löpande timpris

Vi hjälper er

Vi har specialkompetens när det kommer till HBTQI-rätt. Det kan gälla insemination, surrogatmoderskap, adoption eller andra frågor om hur regnbågsfamiljen påverkas av familjerätten.

Vad kostar hjälp med jurist?

Ärenden kopplade till HBTQI-frågor kan variera beroende på situation, vilket gör att vi inte kan erbjuda ett fast pris. Vi debiterar därför löpande timtaxa (2 250 kr*) och vid ditt första möte med juristen får du en tydligare prisbild som gäller just i ditt fall. Du väljer sen själv om du vill gå vidare eller inte.

* Priserna gäller på kontor som ägs av Familjens Jurist i Sverige AB. Variationer kan förekomma på våra franchisekontor.

Olika situationer skapar olika behov - oavsett familjekonstellation

HBTQI-personer är förstås inte en enhetlig grupp som behöver samma typ av juridisk rådgivning. Olika situationer skapar olika behov. Kanske är ni ett par som behöver hjälp med att förstå regelverket kring assisterad befruktning? 

För familjer där fler vuxna än två valt att sätta ett barn till världen tillsammans, finns ett stort värde av att träffa en jurist. Då kan det behövas ett samäganderättsavtal för en gemensam bostad eller testamente. Testamente är extra viktigt i dessa familjer eftersom ett barn juridiskt bara kan ha två föräldrar.

Våra jurister förklarar

Adoption

07:46

Caroline Sörgjerd

Assisterad befruktning

08:27

Caroline Sörgjerd, Jurist

Surrogatmoderskap

09:14

Caroline Sörgjerd, Jurist

Relaterade tjänster

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden