Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Hyresavtal

    Funderar du på att hyra eller hyra ut bostad? Att ingå ett hyresavtal avseende bostad innebär såväl rättigheter som skyldigheter för både hyresgäst och hyresvärd. Vilken hyra ska betalas och när? Om hyran inte betalas, hur blir hyresvärden av med sin hyresgäst och hur kan hyresgästen ändå få möjlighet att bo kvar? Får man som hyresgäst tapetsera om i lägenheten? Vem är ansvarig för skador på lägenheten?

    Många frågor kan uppkomma om du hyr din bostad eller om du har tänkt hyra ut den till någon. Även om det inte finns något krav på skriftligt avtal enligt lag, om inte hyresgästen eller hyresvärden begär det, så rekommenderar vi att dokumentera avtalsvillkoren i ett skriftligt avtal. På vår plattform Legalitet kan du upprätta ett kostnadsfritt hyresavtal.

    Vänd dig till oss om du behöver hjälp med hyresfrågor

    Om du ska hyra ut din bostad till någon, eller om det är du som ska hyra en bostad, kan vi på Familjens Jurist hjälpa dig med det juridiska. Vi kan säkerställa att ni har tänkt igenom alla de situationer som kan uppstå i ett hyresförhållande och även hjälpa er att ta fram ett korrekt hyresavtal. Om det skulle uppstå andra problem under uthyrningsperioder finns vi också här för dig.

    Är du osäker på hur mycket hyra du får ta ut, eller vilken hyra som är rimlig att betala i andrahand för ditt boende? Du kan kostnadsfritt beräkna skälig hyra på vår plattform Legalite.

    Par som flyttar

    Familjens Jurists podd

    Lyssna på vårt poddavsnitt om hyresavtal där vi bland annat pratar om vem som ger dig tillstånd att hyra ut, hur mycket du får ta i hyra och skillnaderna mellan att hyra ut en bostadsrätt respektive hyresrätt.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden