Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Lagfart

    Om du köper en fastighet eller får en fastighet i gåva, vid arvskifte eller genom bodelning ska du ansöka om lagfart hos Lantmäteriet. Genom att ansöka om lagfart blir du registrerad som ägare till fastigheten. Tillsammans med din ansökan måste du skicka med fångeshandlingen (det vill säga gåvobrevetköpekontraktet eller annan handling som bevisar att du är den nya ägaren). Ansökan bör skickas in så snart som möjligt eftersom det är viktigt att det framgår att det är du som äger fastigheten så att inte tidigare ägare olovligen belånar fastigheten.

    Lagfartskostnaden varierar stort beroende på genom vilket fång fastigheten erhållits (köp, gåva, arv eller bodelning) och uppmärksamhet krävs då även skattereglerna är olika, särskilt avseende uppskov. Det är därför viktigt att i förväg noga tänka igenom hur en ägarövergång ska ordnas, särskilt i närståendesituationer.

    Delad lagfart för bostad

    Spelar det egentligen någon roll om en eller båda av er står som ägare av bostaden? Det finns skattemässiga fördelar med delad lagfart. Om båda äger fastigheten har exempelvis båda rätt att göra ROT-avdrag. Att båda äger fastigheten kan även få betydelse vid eventuell skilsmässa och vid dödsfall.

    Vi kan hjälpa till med juridiken 

    Vi kan hjälpa er med ansökan om lagfart och hos oss betalar ni ett fast pris för tjänsten oavsett om ni väljer att träffa oss på ett av våra kontor eller ha mötet med juristen över telefon. Självklart kan vi också hjälpa er att upprätta ett köpekontrakt och gåvobrev om ni önskar det. 

    Se våra priser.

    Stuga vid sjö
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden