Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Dödsboförvaltning

    När ett liv tar slut behöver du tid för sorg. Det kan vara jobbigt att behöva ta hand om de praktiska saker som lagen kräver, som dödsboförvaltning. Låter du en av våra jurister hjälpa dig med dödsboförvaltningen kan du istället låta sorgen ha sin gång och fokusera på att gå vidare.

    Vad är dödsboförvaltning?

    När någon går bort räknas allt personen ägde in i dödsboet. Fram tills arvskiftet behöver dödsboet då förvaltas och utredas. Det kan innebära försäljning av bostaden och betalning av räkningar. Även deklaration och en slutredovisning över personens ekonomi behöver göras. I praktiken innefattar det kontakt med banker och försäkringsbolag, uppsägning av prenumeration och så vidare. Beroende på dödsboets storlek kan förvaltning pågå länge, ibland i flera år.

    Vi kan hjälpa till

    Om du vill så hjälper våra jurister dig med juridiken, ekonomin och administrationen. Allt som ingår i en dödsboförvaltning helt enkelt. Med många års erfarenhet inom familjejuridik är våra jurister experter på hur man juridiskt sett sammanfattar ett liv.

    Veranda med äldre möbler
    Se vår film om

    Dödsboförvaltning

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden