Sidförslag
  Kontor
   article_img

   Livsbesiktning®

   Det är självklart att försäkra bilen, båten och huset ifall något skulle hända. Men vissa saker i livet går inte att ersätta med pengar. Som relationerna till människorna du älskar. När du gör en Livsbesiktning® går vi igenom vilka juridiska skydd som kan förebygger problem för dig och människorna i ditt liv om det oväntade sker.

   Varje familj är unik

   Vid en Livsbesiktning® får du träffa en av våra jurister. Tillsammans går ni igenom din familjesituation, utifrån ett familjejuridiskt perspektiv. Baserat på analysen går juristen igenom vilka juridiska skydd som passar just dig och din situation. Det är sedan upp till dig om du vill gå vidare eller inte. Men du får garanterat en bättre överblick över de juridiska konsekvenser ditt liv kan leda till. Vilket är en stor fördel gentemot att upptäcka dem när det redan är för sent.

   En Livsbesiktning® tar inte lång tid och är dessutom helt kostnadsfri. Fyll i vårt formulär eller ring oss på 010-458 08 00 så hittar vi en tid med någon av våra erfarna jurister som passar dig.

   Vad är juridik?

   Fråga

   Vad är juridik och hur kan den göra skillnad?

   Svar

   Om man slår upp ordet juridik beskrivs det i böcker lite torrt som läran om rättsreglernas tolkning och tillämpning.

   För oss som arbetar vid Familjens Jurist är juridiken inte bara lagar och paragrafer utan ett av verktygen för att kunna hjälpa våra kunder genom livets olika faser. Det verktyget måste kompletteras med lyhördhet och erfarenhet för att komma till sin rätt. Juridik omfattar många situationer så finns det också många olika inriktningar: finansrätt, straffrätt, arbetsrätt, familjerätt, miljörätt, folkrätt och medicinsk rätt är några exempel. Vi brinner för den juridiken som gör skillnad i människors vardag; familjejuridik, humanjuridik, privatjuridik är några av samlingsnamnen som inrymmer alla viktiga livshändelser.

   Jurist, jur kand eller advokat, vad är skillnaden?

   Fråga

   Jag behöver hjälp med att upprätta ett testamente. Vad är det för skillnad mellan jurister och advokater? Är de ena bättre än de andra?

   Svar

   På Familjens Jurist arbetar jurister som har genomgått grundläggande eller högre juristexamen. Jurist i sig är inte en skyddad titel men syftar många gånger till att personen har tagit examen från Juristprogrammet. I Sverige kan man läsa Juristprogrammet på universiteten i Uppsala, Umeå, Örebro, Lund, Göteborg, Stockholm och från och med hösten 2017 även i Karlstad. Vem som helst får egentligen kalla sig för ”jurist” även om man normalt förutsätter att personen har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom juridik.

   Jur kand är en förkortning av Juris kandidatexamen, vilket betyder att personen har läst juristlinjen enligt studieordningen för de som påbörjade sin utbildning före 1 juli 2007. De som påbörjat Juristprogrammet efter 1 juli 2007 kallas inte längre ”jur kand” utan kort och gott ”jurist”.

   För att få kalla sig advokat krävs examen från Juristprogrammet samt medlemskap i svenska Advokatsamfundet. Advokat är en skyddad titel som endast medlemmar i svenska Advokatsamfundet får använda sig av. För att bli medlem och få använda titeln advokat behövs specifik arbetslivserfarenhet, en godkänd advokatexamen och erlagd medlemsavgift.