Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Livsbesiktning®

    Det är en självklarhet att försäkra bilen, båten och huset ifall något skulle hända. Men vissa saker i livet går inte att ersätta med pengar. Som relationerna till människorna du älskar. När du gör en Livsbesiktning® går vi igenom hur juridiken kan förebygga problem för dig och människorna i ditt liv om det oväntade sker.

    Varje familj är unik

    Vid en Livsbesiktning® får du prata med en av våra jurister. Tillsammans går ni igenom din familjesituation, utifrån ett familjejuridiskt perspektiv. Baserat på analysen går juristen igenom vilka juridiska dokument som behövs för just dig och din situation. Det är sedan upp till dig om du vill gå vidare eller inte. Men du får garanterat en bättre överblick över de juridiska konsekvenser som just din livssituation kan leda till. Familjejuridiken finns för att skydda och respektera dig själv och dina närmaste. En Livsbesiktning hjälper dig att bättre förstå hur du måste använda den.

    En Livsbesiktning® tar inte lång tid och är dessutom helt kostnadsfri. Fyll i vårt formulär eller ring oss på 0771-771 070 så hittar vi en tid med någon av våra erfarna jurister som passar dig.

    Vad är juridik?

    Fråga

    Vad är juridik och hur kan den göra skillnad?

    Svar

    Om man slår upp ordet juridik beskrivs det i böcker lite torrt som läran om rättsreglernas tolkning och tillämpning.

    För oss som arbetar vid Familjens Jurist är juridiken inte bara lagar och paragrafer utan ett av verktygen för att kunna hjälpa våra kunder genom livets olika faser. Det verktyget måste kompletteras med lyhördhet och erfarenhet för att komma till sin rätt. Juridik omfattar många situationer så finns det också många olika inriktningar: finansrätt, straffrätt, arbetsrätt, familjerätt, miljörätt, folkrätt och medicinsk rätt är några exempel. Vi brinner för den juridiken som gör skillnad i människors vardag; familjejuridik, humanjuridik, privatjuridik är några av samlingsnamnen som inrymmer alla viktiga livshändelser.

    Jurist, jur kand eller advokat, vad är skillnaden?

    Fråga

    Jag behöver hjälp med att upprätta ett testamente. Vad är det för skillnad mellan jurister och advokater? Är det ena bättre än det andra?

    Svar

    På Familjens Jurist arbetar jurister som har tagit examen från juristprogrammet. De jurister som påbörjade sin utbildning på juristprogrammet före den 1 juli 2007 fick titeln Jur. kand. vid fullgjord examen, vilket är en förkortning för Juris kandidatexamen, medan de jurister som påbörjar samma utbildning sedan den 1 juli 2007 får en juristexamen och kallas jurist. 

    Jurist i sig är inte en skyddad titel men syftar många gånger till att personen har tagit examen från Juristprogrammet. I Sverige kan man läsa Juristprogrammet på universiteten i Uppsala, Umeå, Örebro, Lund, Göteborg, Stockholm och från och med hösten 2017 även i Karlstad. Vem som helst får egentligen kalla sig för ”jurist” även om man normalt förutsätter att personen har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom juridik. 

    Jurister och advokater har genomgått samma universitetsutbildning. Om en jurist arbetar på en byrå som ägs av en eller flera advokater, en advokatbyrå, kan juristen efter ca tre års praktisk arbetslivserfarenhet och en kortare utbildning hos svenska Advokatsamfundet ansöka om och bli antagen till Advokatsamfundet. I sådant fall får juristen använda titeln advokat. Eftersom Familjens Jurist ägs av Fonus som är en ekonomisk förening kan inte våra jurister få titeln advokat, även fast de har lång erfarenhet och hög kompetens.

    Juristerna som arbetar på Familjens Jurist är experter på just familjejuridik, vilket innebär att de har hög kompentens inom detta specifika område. Önskar du hjälp att upprätta ett testamente kan du därför vara trygg med att det är ett bra val att ta hjälp av en jurist på Familjens Jurist.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden