Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Målsägandebiträde

    Ett målsägandebiträde har som uppdrag att ta tillvara målsägandens intressen, det vill säga den som har blivit drabbad av ett brott, och vara ett stöd under exempelvis förundersökningar och rättegångsprocesser.

    Vad gör ett målsägandebiträde?

    Stödet kan till exempel bestå i att följa med dig till polisförhör och att tillsammans gå igenom polisens förundersökningsprotokoll för att kontrollera att uppgifterna där är rätt återgivna eller om de behöver kompletteras. Målsägandebiträdet kan också hjälpa till att undersöka om det finns någon ytterligare bevisning som kan åberopas i en rättegång och i så fall komplettera den bevisning som åklagaren har åberopat.

    Målsägandebiträde kan även hjälpa målsäganden att känna sig så trygg som möjligt inför och under en rättegång. Att känna till hur själva rättegången går till och målsägandebiträdets roll kan ofta bidra till att minska anspänningen inför rättegången. Om det är aktuellt att föra en skadeståndstalan mot den eller de som har utsatt målsäganden för ett brott kan målsägandebiträdet hjälpa till även med detta. Målsägandebiträdet hjälper då bland annat med att precisera ett skadeståndsbelopp och att åberopa den bevisning som är aktuell.

    Vem kan få ett målsägandebiträde?

    Om du har blivit utsatt för ett brott mot dig som person har du många gånger möjlighet att få hjälp av ett målsägandebiträde. Är du anhörig till någon som bragts om livet har du också möjlighet att få hjälp av ett målsägandebiträde. Ett målsägandebiträde förordnas av domstol och ersättningen till målsägandebiträdet utges av staten.

    Vill du veta mer?

    Familjens Jurists jurister blir förordnade målsägandebiträdesärenden av domstolar runt om i Sverige. Vill du veta mer om hur vi tar oss an det uppdragen är du välkommen att kontakta oss.

    Par som håller om varandra
    Se vår film om

    Målsägandebiträde

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden