Hoppa till innehållet

Dolda fel och tvist om bostad

En bostad är ofta den största affären du gör i livet, men tyvärr blir det ibland problem med köparen eller säljaren, mäklaren, bostadsrättsföreningen eller själva bostaden. Därför är det extra viktigt att förstå vilka rättigheter och skyldigheter du har.

Problem med bostaden

Att köpa eller sälja en bostad är förknippad med en rad frågor och risker. Det kan till exempel visa sig att den nya villan har fuktskador i badrummet, att det inte finns bygglov för gästhuset på tomten eller att dräneringen är felaktigt utförd. 

Det kan också uppstå problem under tiden som du bor i din bostad. Till exempel att du och grannen inte kommer överens, att du hamnar i konflikt med en hantverkare du anlitat, eller att du inte håller med om beslut som fattats av bostadsrättsföreningen.

Dolda fel

Ett dolt fel är något som fanns redan när du köpte lägenheten eller huset, och som du inte kunnat upptäcka trots noggrann besiktning. Du som köpare kan ställa krav mot säljaren om du upptäcker ett dolt fel.

Våra bostadsjurister hjälper dig

När det uppstår problem med bostaden kan vi på Familjens Jurist hjälpa till med råd om hur du bäst bör gå vidare. Vi hjälper till med alla frågor kopplade till fastighetsrätt, bostadsrättsjuridik, nyproduktion eller fel i fastighet samt bostadsrätt. Förutom att ge dig goda råd om hur du kan lösa problemen kan vi också företräda dig som juridiskt ombud om det går så långt som till tvist i domstol.

Våra jurister förklarar

Fel i bostadsrätt

08:58

Fredrik Aldmo, Jurist

Fel i fastighet

08:18

Fredrik Aldmo, Jurist

Vi hjälper till med

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden