Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Samäganderättsavtal

    Sommarhus, segelbåt eller husbil. Vissa stora köp delar man tillsammans med någon annan. Då kan det vara bra att ta hjälp av en jurist för att skriva ett samäganderättsavtal och på sikt undvika tråkiga konflikter.

    En sak, flera ägare

    Om ni är flera personer som tillsammans gjort ett köp men där bara en står som formell ägare är det klokt att upprätta ett samäganderättsavtal. Detsamma gäller om du exempelvis får ärva ett sommarhus tillsammans med dina syskon. Det är viktigt att avtalet skrivs redan när samägandet inleds, för när oenighet väl uppstår är det för sent att börja fundera på avtal.

    Ett samäganderättsavtal reglerar hur er gemensamma egendom ska hanteras och förvaltas. Hur avtalet ska utformas beror delvis på hur många delägare ni är. I avtalet ska det bland annat framgå hur stor andel var och en äger, hur beslut ska fattas och hur det ekonomiska ansvaret ska fördelas. Om man inte skriver ett samäganderättsavtal utan bara har en formell ägare är risken stor att det är den personen som anses äga egendomen, oavsett om flera har varit med och betalat.

    Vi kan hjälpa

    Genom att teckna ett samäganderättsavtal i tid kan ni undvika konflikter och fokusera på den positiva delen av ägandeskapet. Vi hjälper er gärna att upprätta ett avtal för just er situation där de vanligaste konfliktorsakerna är reglerade. Kontakta någon av våra kunniga jurister så hjälper de dig.

    Underskrifter avtal
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden