Hoppa till innehållet

Förvaring av testamente

Ett testamente är en värdefull handling, både för dig och för dina anhöriga. För att det ska vara giltigt måste testamentet i original kunna visas upp efter din död. Tyvärr kan testamenten som förvaras hemma eller i bankfack försvinna, förstöras eller helt enkelt glömmas bort. Då kan arvsfördelningen bli en helt annan än du önskat.

Förvaring av testamente

  • Tryggt och säkert

  • Automatisk bevakning

  • 1 995 kr

Du betalar en engångskostnad

Testamentesförvaringen är en av de tjänster som vi kan erbjuda till ett fast pris. Kostnaden betalas som en engångssumma, sedan förvarar vi ditt testamente fram till din dödsdag.

Förvara testamente

Genom att förvara ditt testamente hos oss kan du vara säker på att det kommer fram när det behövs. Genom att samköra vårt register med dödsfallsregistret hos SPAR kan vi garantera att ditt testamente kommer till den du testamenterat till inom trettio dagar (förutsatt att du är folkbokförd i Sverige).

Du har alltid möjlighet att återkalla testamentet för att göra ändringar eller tillägg. En extra kostnad tas ut i dessa fall.

Frågor och svar

Hur ser jag till att mitt testamente inte "försvinner"?

Vi har möjlighet att erbjuda förvaring av testamente till våra kunder. När du förvarar testamentet hos oss garanterar vi att det kommer fram till ditt dödsbo inom 30 dagar från dödsfallet. Den enda förutsättningen för detta är att du är folkbokförd i Sverige. I testamentet kan du även skriva om du vill att Familjens Jurist ska vara testamentsexekutor (verkställare av testamentet), för att känna dig helt säker på att det blir som du vill.

Varför ska man upprätta ett testamente?

Det finns många fördelar med att skriva ett testamente. För det första så är det din chans att säkerställa att det du lämnar efter dig fördelas enligt din vilja. En annan fördel är att ett testamente kan underlätta för dina efterlevande och minska risken för tvister och osämja mellan dina nära och kära.

Med vår digitala tjänst kan du enkelt skriva ditt testamente själv. Du börjar med att skapa ett konto och betalar först för dokumentet när du har slutfört alla steg. Ditt avtal sparas sedan på ”Mina sidor”. Tänk på att det måste vara underskrivet för att vara juridiskt giltigt. Läs mer om testamente.

Förutom att upprätta ett testamente kan det vara bra att fylla i Vita Arkivet. Genom att fylla i Vita Arkivet kan du själv bestämma hur du vill ha det på din begravning, vilket i många fall kan vara ett stöd för de efterlevande. Här kan du läsa mer om Vita Arkivet.

Vad är en testamentsexekutor?

En testamentsexekutors roll är att se till att testamentet blir verkställt. Att egendomen i dödsboet fördelas enligt vad som står i testamentet. Som exekutorn väljer man vanligtvis den jurist som hjälpt till att upprätta testamentet.

Om det är så att man har en komplex familjesituation kan det vara bra att skriva in en exekutor i sitt testamente.

Relaterade tjänster

Ytterligare läsning

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden