Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Fullmakt

    Ibland hamnar man i situationer där man behöver företräda någon annan eller själv bli företrädd. Då krävs en juridiskt korrekt fullmakt. Våra jurister hjälper dig gärna att utforma en.

    Att agera åt någon annan

    Med en fullmakt kan du få tillåtelse att företräda någon annan. Det kan till exempel handla om att teckna ett avtal eller genomföra ett köp. Den som får fullmakten blir ombud, men juridiskt sett är det personen som skrivit fullmakten som är ansvarig för den genomförda rättshandlingen. Därför är det viktigt att den utformas korrekt.

    En fullmakt kan även vara muntlig, men vid köp, byte eller gåva av fast egendom krävs det alltid en skriftlig fullmakt.

    Några olika typer av fullmakter

    Generalfullmakt

    En generalfullmakt är obegränsad vilket betyder att fullmaktstagaren kan fatta beslut i alla typer situationer som fullmaktsgivaren själv inte kan fatta beslut i.

    Fullmakt vid fastighetsaffär

    I samband med en fastighetsaffär kan du upprätta en fullmakt som ger någon annan tillåtelse att ta beslut om köp, byte eller gåva av fast egendom, det vill säga en fastighet, tomträtt eller bostadsrätt.

    Fullmakt dödsbo

    Efter att en person dör behöver dödsboet förvaltas och avvecklas. Genom denna typ av fullmakt ger du någon annan rätt att fatta beslut och agera för din räkning vid bouppteckningen, dödsboförvaltningen och/eller arvskiftet.

    Vi hjälper dig att skriva en fullmakt

    På Familjens Jurist kan våra jurister hjälpa dig med att upprätta en fullmakt efter dina behov. Familjens Jurist hjälper er med en fullmakt anpassat efter just era behov – till ett fast pris. Det gör att ni redan innan ni anlitar oss vet vad det kommer att kosta. Att upprätta en fullmakt tillsammans med en jurist kostar 1 999 kr*. Om du vill göra det själv med vägledning i vår onlinetjänst kostar det 649 kr*.

    Här kan ni se Familjens Jurists prislista för övriga tjänster.

    * Fasta priser gäller på de kontor som ägs av Familjens Jurist i Sverige AB. Vi rekommenderar de kontor som tillhör vår franchiseverksamhet att hålla samma priser.

    Underskrifter avtal
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden