Hoppa till innehållet

Bostadstvister

Att hamna i en bostadstvist är något man gärna vill undvika. Skulle det ske kan det kännas tryggt att ta hjälp av en jurist som har stor erfarenhet inom bostadsjuridik. Oavsett om tvisten gäller en bostadsrätt, fastighet eller hyresrätt kan vi hjälpa dig.

Boka tid med jurist

 • Personlig rådgivning

 • Expertkunskap

 • Löpande timpris

Vad kostar hjälp med jurist?

Ett tvisteärende kan variera beroende på situation, vilket gör att vi inte kan erbjuda ett fast pris. Vi debiterar därför löpande timtaxa (2 990 kr*) och vid ditt första möte med juristen får du en tydligare prisbild som gäller just i ditt fall. Du väljer sen själv om du vill gå vidare eller inte.

Vid mer komplexa uppdrag och tvister debiterar vi vår seniora specialisttaxa 3 495 kr per timme.

* Priserna gäller på kontor som ägs av Familjens Jurist i Sverige AB. Variationer kan förekomma på våra franchisekontor.

Olika tvister våra bostadsjurister hjälper dig med:

 1. Tvist med köpare eller säljare
 2. Tvist vid nyproduktion
 3. Tvist med mäklare
 4. Tvist med hantverkare
 5. Tvist med besiktningsman
 6. Tvist med entreprenör
 7. Tvist med bostadsrättsförening
 8. Tvist med granne
 9. Tvist med hyresvärd
 10. Tvist med hyresgäst
 11. Tvist med husleverantör

Vad är en juridisk tvist?

En tvist betyder att två eller flera parter inte kommer överens. Parterna kan vara privatpersoner eller juridiska personer, och tvisten kan handla om nästan vad som helst. Det finns flera olika sätt att lösa tvister på, men om parterna inte kan lösa tvisten sinsemellan kan en domstol pröva den.

Juridisk hjälp vid tvist om bostad

Våra bostadsjurister hjälper privatpersoner och juridiska personer i tvister kopplade till olika slags bostäder. Juristerna kan ge dig rådgivning om du önskar vägledning inför ett beslut. De kan också hjälpa till med förhandlingar och företräda dig i en domstolsprocess.

Tvist med besiktningsman

Har du anlitat en besiktningsman för att göra en överlåtelsebesiktning inför ett husköp? Eller kanske för att göra en slutbesiktning när du byggt färdigt ditt hus? Om du har upptäckt att besiktningsmannen missade fel vid sin undersökning kan du ha rätt till skadestånd. Det kan vara aktuellt om fel som hade varit möjliga att upptäcka inte noterats och om personen drar felaktiga slutsatser om konstruktioner eller risker.

Våra jurister kan hjälpa till att reda ut dina rättigheter och kan företräda dig om det blir en tvist mot besiktningsmannen.

Tvist med granne

Att man hamnar i diskussion eller tvist med sin granne är inte ovanligt. Det kan handla om störande eller skuggande växtlighet, träd som fälts felaktigt, störande ljud eller möjligheten att få tillträde till grannens fastighet för att kunna måla om eller laga något på det egna huset.

Om du får problem med din granne kan vi ge rådgivning om vad som gäller i just din situation. Vi kan berätta vilka möjligheter du har att driva frågan vidare och företräda dig som ombud.

Våra jurister förklarar

Se vår film om

Fel i bostadsrätt med Fredrik Aldmo

Se vår film om

Fel i fastighet med Fredrik Aldmo

Se vår film om

Hantverkartjänster med Oscar Coronel

Relaterade tjänster

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden