Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Skuldebrev

    Att låna ut pengar till nära och kära är inget ovanligt. Men även om lånet sker personligen kan det vara klokt att upprätta ett skuldebrev för att undvika missförstånd och konflikter.

    Vad är ett skuldebrev?

    Ett skuldebrev fungerar som ett skriftligt bevis som talar om hur de utlånade pengarna ska betalas tillbaka. Exempelvis kan det förtydliga hur mycket som ska betalas, hur ofta och om det finns en eventuell ränta. Kanske finns det också ett visst datum då skulden ska ha återbetalats.

    En vanlig situation där skuldebrev upprättas är när två partners köper en bostadsrätt eller ett hus tillsammans men betalar olika stor kontantinsats. Skulden kan då regleras i ett skuldebrev så att värdet av bostaden fördelas mer rättvist vid en separation. Tillsammans med skuldebrevet behövs också ett samboavtal för att fördelningen vid en eventuell separation ska bli rätt i förhållande till respektive insats i köpet.

    Skriv skuldebrev enkelt själv!

    Juridik behöver inte vara krångligt. Med vår digitala tjänst kan du enkelt skriva skuldebrev själv.

    • Billigare. Dokumentet är redan utformat av jurist, vilket gör det mer kostnadseffektivt för dig.
    • Snabbare. Du kan skriva dokumentet när som helst, när det passar dig.
    • Smidigare. Dokumentet är självinstruerande och du kan fylla i det på egen hand.

    Du betalar inte förrän i slutet av processen, vilket gör att du kan testa vår tjänst kostnadsfritt innan du bestämmer dig.

    Har du lite mer komplicerade önskemål kan det vara bra att prata med en jurist.

    Se våra priser.

    Skuldebrev Underskrifter avtal

    Familjens Jurists podd

    Vad är viktigt att tänka på när du skriver ett skuldebrev? Lyssna på vår mikropodd där vi pratar skuldebrev och ger tips till dig som ska låna eller låna ut pengar.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden