Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Behöver du hjälp att deklarera?

    Vissa år är det mer än vanligt att hålla reda på inför deklarationen. Särskilt om du har sålt en bostad eller andra värdepapper under året som gick. Med Familjens Jurist kan du vara trygg med att din deklaration blir rätt ifylld.

    Det här kan vi hjälpa dig med

    Vi på Familjens Jurist har bred erfarenhet av att hjälpa privatpersoner med att deklarera. Vanligtvis handlar det om frågor om försäljning av värdepapper eller bostad. Vi ser till att deklarationen görs enligt alla regler, hjälper dig att göra avdrag och ser till att du inte missar några skattelättnader

    Deklarera försäljning av värdepapper (K4)

    Har du sålt aktier, fonder, obligationer eller andra värdepapper under förra året? Då kan det kännas tryggt att ta hjälp av våra erfarna jurister med att fylla i din K4-blankett. Blanketten används även av dig som frivilligt vill återföra uppskovsbelopp från andelsbyten.

    Har du ett investeringssparkonto (ISK) betalar du en årlig schablonskatt baserad på det sammanlagda värdet av dina tillgångar och behöver inte manuellt deklarera för dina vinster och förluster i deklarationen. De finns förtryckta i din deklaration.

    Hjälp med att deklarera vinstskatt vid bostadsförsäljning (K5 och K6)

    Om du under året har sålt ditt hus eller bostadsrätt kan deklarationen ta lite extra tid. Då finns det finns några saker som kan vara skönt att få hjälp med. Det kan vara att du behöver räkna ut eventuell vinstskatt, vill veta vilka kostnader du kan dra av i samband med försäljning av bostad eller undrar hur uppskov fungerar.

    Har du flyttat och behöver deklarera en husförsäljning? Då är det blankett K5 som gäller. Ska du deklarera en försäljning av en bostadsrätt? Då är det blankett K6 som gäller.

    Se vår film om

    Försäljning av bostadsrätt

    Se vår film om

    Försäljning av värdepapper

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden