Hoppa till innehållet
Tillbaka

Hur kan en framtidsfullmakt hjälpa min bror som har en kronisk sjukdom?

Fråga

Min bror är 48 år och lever ensam. Han lider av en allvarlig kronisk sjukdom och vet att han kommer tappa förmågan att ta ansvar för sig själv inom några år. Han har en viss förmögenhet och vill ha så god vård som möjligt under sina sista år. Både jag, som är hans syster och våra föräldrar bor i samma stad och oroar oss mycket för att det ska bli så bra som möjligt för honom. Hur kan en Framtidsfullmakt hjälpa honom?

Svar

Genom att upprätta en Framtidsfullmakt redan nu kan brodern i god tid informera familj och vänner om hur han vill att hans pengar ska användas under sjukdomsperioden. Han bör boka tid med en jurist för att gå igenom vad fullmakten kan och ska omfatta. Vilket han kan göra med eller utan den tänkta mottagaren. Det kan vara klokt att välja sin syster eller en nära vän som fullmaktsmottagare. Väljer han en fullmaktsmottagare utanför familjen rekommenderar vi också att man skriver in en punkt om redovisningsskyldighet. Det kan kännas tryggt för familjen att veta att allt går rätt till.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden