Hoppa till innehållet

Skatterätt

Skatterätt är den del av juridiken som behandlar olika former av beskattning. Både fysiska och juridiska personer betalar skatt, och ibland kan det vara svårt att veta hur olika saker ska göras korrekt.

Boka tid med jurist

  • Personlig rådgivning

  • Expertkunskap

  • Löpande timpris

Fråga Familjens Jurist om skatterätt

Vi på Familjens Jurist kan hjälpa dig med dina frågor om skatterätt. Boka en tid med någon av våra kunniga jurister redan idag!

Vad kostar hjälp med jurist?

Skattejuridiska ärenden kan variera beroende på situation, vilket gör att vi inte kan erbjuda ett fast pris. Vi debiterar därför löpande timtaxa (2 250 kr*) och vid ditt första möte med juristen får du en tydligare prisbild som gäller just i ditt fall. Du väljer sen själv om du vill gå vidare eller inte.

* Priserna gäller på kontor som ägs av Familjens Jurist i Sverige AB. Variationer kan förekomma på våra franchisekontor.

Skatt vid försäljning av bostad

När du har sålt en bostad så ska eventuell vinst vid försäljningen beräknas och deklareras. Det kan vara svårt att veta hur det ska göras, och extra svårt kan det kännas om det sker i samband med en separation eller skilsmässa.

Generationsskifte

När barnen ska ta över ditt företag uppkommer många skattefrågor. Oavsett om det sker via en gåva eller en försäljning måste ni ha kontroll på de skatterättsliga konsekvenserna.

Arvs- och gåvoskatt

Reglerna om arvs- och gåvoskatt avskaffades den 1 januari 2005. Arv och gåvor som någon fått innan dess var generellt skattepliktiga.

Starta eget företag

Det är stora skillnader mellan företagsformerna enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Detta påverkar även hur de skatterättsliga konsekvenserna blir. Då kan det vara bra att prata med en jurist innan för att väga för- och nackdelar mot varandra.

Besök Företagarens Jurist

Relaterade tjänster

Våra jurister förklarar

Försäljning av bostadsrätt

05:50

Per Näsman, Jurist

Försäljning av värdepapper

05:41

Per Näsman, Jurist

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden