Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Om Familjens Jurist

    Familjens Jurist är Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik med drygt 350 anställda runt om i landet. Vi är experter på juridik och finns här för att ta hand om frågor som rör privat- och familjeliv, företagande och boendefrågor. Vi jobbar ständigt med att göra livet tryggare och enklare. I sorg, glädje och allt däremellan.

    Om Familjens Jurist

    Grunden till Familjens Jurist lades redan kring åren 1949-1950 när de dåvarande lokala begravningsföreningarna började erbjuda hjälp med bouppteckning då någon anhörig avlidit. De lokala föreningarna gick sedan ihop i början av 70-talet och tog namnet Fonus, varpå särskilda bouppteckningsavdelningar skapades på de större kontoren. Familjens jurist i Sverige AB ägs av Fonus ekonomisk förening, som i sin tur ägs av 2 300 olika föreningar och organisationer. Du kan läsa mer om Fonuskoncernen, medlemsförmåner och annat här.

    Med tiden växte uppdragen och de kom att omfatta alla frågor som rör familjejuridik. Det första Familjens Jurist-kontoret öppnade år 2002 och målet har sedan dess varit att ge privatpersoner hjälp och trygghet på ett enkelt och lättillgängligt sätt.

    I april 2015 förvärvades Juristbyrån, tidigare ägt av Swedbank, för att bli en del av Familjens Jurist. Tillsammans får vi en breddad kompetens och finns här för att ta hand om frågor som rör privat- och familjeliv, företagande och boendefrågor.

    Familjens jurist i Sverige AB arbetar även med ett eget studentnätverk, som ger gratis studentråd inom familjerättens område till allmänheten, här kan du läsa mer om Fråga Juristen.

    Våra experter

    På Familjens Jurist lägger vi stor vikt vid att våra medarbetare ska ha en gedigen utbildning. Utöver en grundläggande eller högre juristexamen har många av våra jurister yrkeserfarenhet från domstolar och myndigheter och/eller från olika advokatbyråer, banker och försäkringsbolag. Detta ger oss en bredd av expertis och erfarenhet, som gör att vi kan handlägga även komplicerade ärenden snabbt och med högsta kvalitet. Löpande erbjuder vi också våra anställda kompetensutveckling för att de alltid ska kunna ge den juridiska rådgivning som krävs.

    Våra juristers huvudsakliga mål är dock att alltid ha nöjda klienter. För att säkerställa detta jobbar vi bland annat med interna revisioner, kundundersökningar och en särskild kundombudsman. Tack vare detta kan vi positionera oss som Sveriges ledande byrå inom familjejuridik med flest nöjda kunder.

    Familjens Jurist i Sverige AB och våra franchisetagare

    Tjänster under varumärket Familjens Jurist tillhandahålls dels av Familjens Jurist i Sverige AB, dels av ett antal fristående juristbyråer som bedriver sin verksamhet i egenskap av franchisetagare. Franchisetagarna har ingått franchiseavtal med FJ Juristbyrån i Sverige AB som är ett helägt dotterbolag till Familjens Jurist i Sverige AB. Franchisetagarna har rätt att bedriva sin verksamhet under det gemensamma varumärket Familjens Jurist.

    När du söker efter en jurist eller ett juristkontor via vår hemsida eller vår kundtjänst kan du antingen bli hänvisad till ett kontor som tillhör Familjens Jurist i Sverige AB eller en franchisetagare.

    Om du ingår uppdragsavtal med Familjens Jurist i Sverige AB är det detta bolag som är ansvarig för de tjänster som tillhandahålls dig. Om du ingår uppdragsavtal med en franchisetagare är det franchisetagaren som är ansvarig för de tjänster som tillhandahålls dig. Om du har ingått ett skriftligt uppdragsavtal så framgår i det vem som är din avtalspart.

    Du kan alltid kontakta Familjens Jurists kundtjänst eller kundombudsman med eventuella frågor, oavsett om dessa gäller Familjens Jurist i Sverige AB eller en franchisetagare. Om dina frågor gäller en franchisetagare kan du dock komma att hänvisas till denne eftersom franchisetagaren har ett självständigt ansvar för sin verksamhet och sina tjänster.

    Om du har frågor om informationen ovan går det bra att kontakta vår kundtjänst, 0771–771 070 eller vår kundombudsman, kundombudsmannen@familjensjurist.se.

    Familj som äter middag
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden