Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Konsumenträtt

    Alla är vi konsumenter. När handeln ökar, både på internet och i butiker, ökar också ofta behovet av juridisk hjälp. Oavsett om du köpt en bil, en streamingtjänst eller en mobiltelefon kan vi hjälpa dig med frågor du har om dina rättigheter som konsument.

    Ibland blir det inte som du hoppades. Den nya bilen kanske går sönder eller snickeriarbetet är dåligt utfört. Du klagar till företaget men inget händer. Vad gör du nu? Våra jurister kan förklara vad som gäller och vad du kan göra om du hamnar i problem som konsument.

    Reklamation

    Att reklamera innebär att du som konsument berättar för företaget att det är fel på varan eller tjänsten. Reklamation ska ske inom skälig tid från det att du upptäckte felet.

    Fel på varan eller tjänsten

    Om det är något fel på varan eller tjänsten kan du som konsument ha rätt att kräva att företaget reparerar varan, ger dig en annan motsvarande vara, ger dig ett prisavdrag på varan eller tjänsten, eller låter dig häva hela avtalet.

    Ångerrätt och öppet köp

    För vissa varor och tjänster som köps på distans eller utanför affärslokaler gäller 14 dagars ångerrätt enligt lag. Du har då rätt att utan anledning ångra avtalet och få tillbaka pengarna för varan eller tjänsten, ibland med vissa avdrag.

    Vissa företag erbjuder öppet köp, vilket är ett frivilligt åtagande från företagets sida. Ett avtal om öppet köp får vara förenat med vissa villkor, till exempel att förpackningen inte får vara bruten.

    Behöver du hjälp med konsumenträtt?

    Vänd dig till oss på Familjens Jurist om du behöver hjälp! Vi kan förklara vilka rättigheter du har som konsument och vad som är viktigt att tänka på om du hamnar i en tvist med ett företag.

    Se vår film om

    Ångerrätt

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden