Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Tillbaka

    Behöver vi skriva ett äktenskapsförord?

    Fråga

    Jag och min sambo funderar på att gifta oss. En fundering jag har är att jag kommer att ärva ett sommarställe när min far går bort. Jag vill inte att min sambo ska kunna få det om det skulle bli en skilsmässa utan det ska gå i arv till våra gemensamma framtida barn. Måste vi skriva ett äktenskapsförord då?

    Svar

    Det finns olika vägar att lösa ditt problem på: din far har möjlighet att i ett eget testamente bestämma att sommarstället (eller allt du ärver) ska vara din enskilda egendom. Du och din blivande man kan själv bestämma detta i ett äktenskapsförord antingen innan ni gifter er eller när som helst under äktenskapet. Det som är enskild egendom ska inte delas lika vid en eventuell skilsmässa eller i en bodelning på grund av dödsfall. Men det innebär INTE att era framtida barn kommer att ärva sommarstället, det måste du själv skriva testamente om i så fall. För när ni har gift er, så ärver ni varandra om ni inte har barn från tidigare förhållanden.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden