Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Tillbaka

    Vad händer om bevittningen av testamentet inte är korrekt utförd?

    Fråga

    Jag har bokat ett möte med en jurist på Familjens Jurist, eftersom jag är ansvarig för min mors bouppteckning. Jag är ensamt barn i mina föräldrars äktenskap, men har två halvsyskon (min mor träffade en ny man 10 år efter att jag föddes). I slutet av sitt liv levde min mor ensam och hade separerat från den nye mannen. Enligt testamentet ska jag ärva allt. Dock upptäcker juristen att bevittningen av testamentet inte är korrekt utförd. Vad händer?

    Svar

    Om bevittning av ”testamentet” saknas och handlingen inte kan anses som ett nödtestamente, så uppfyller handlingen inte formkraven för ett testamente. Det blir upp till barnen om innehållet i den testamentsliknande handlingen följs eller inte. För din del är nog sannolikheten för detta låg. Om det inte finns något giltigt testamente, är utgångsläget att morsarvet ska delas lika mellan hennes tre barn. Även om handlingen hade uppfyllt formkraven för ett testamente, så har dina syskon rätt till laglott. En förälder kan inte göra sina barn helt arvslösa, i varje fall inte mot deras vilja.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden