Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Tillbaka

    Hur ordnar jag så att mitt barnbarn får sköta mitt företag?

    Fråga

    Min sons dotter är investerad i det företag jag byggt upp. Om något händer vill jag att hon ska sköta det, medan jag vill att min son sköter resten. Hur ordnar jag det?

    Svar

    Du kan genom en framtidsfullmakt ge din sons dotter rätt att rösta för din del på bolagsstämman och företräda dig vad gäller ditt ägande i bolaget. Däremot kan du inte ge henne rätt att ta över din roll i styrelsen eller som företagsledare genom fullmakt. Det kan därför vara klokt att även välja in henne i företagets styrelse om du vill ge henne inflytande på verksamheten. Du kan samtidigt ge din son en framtidsfullmakt att sköta din övriga ekonomi, om något skulle hända dig så ett du inte själv kan ta hand om detta. Genom ett testamente kan du låta din sons dotter ärva företaget och din son ärva dina övriga tillgångar. Din son kan dock alltid kräva att få sin laglott, som är hälften av din kvarlåtenskap.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden