Hoppa till innehållet
Tillbaka

Hur kan en framtidsfullmakt hjälpa min mamma och oss syskon?

Fråga

Vår mamma börjar bli till åren, hon är 79 år nu. Hon känner att hon inte orkar bo kvar i huset så länge till och är orolig för hur det ska gå för henne i framtiden om hon inte riktigt klarar sig själv. Jag och min syster har flyttat från hemstaden och vi träffar varken varandra eller vår mamma så ofta som vi önskar. Hur kan en framtidsfullmakt hjälpa min mamma och oss syskon?

Svar

Med en framtidsfullmakt där barnen är mottagare vet mamman att hennes närmaste kommer att hjälpa henne om det blir aktuellt. Det kommer säkert skapa stor trygghet och ett lugn för alla inblandade. Då barnen bor långt ifrån hemstaden är det klokt om de delar på ansvaret. Det finns möjligheter att ha flera fullmaktsmottagare som ansvarar för olika saker, exempelvis kan ett syskon sköta ekonomiska frågor och ett kan hålla i myndighetskontakter. Eftersom mamman är 79 år bör de kontakta en specialist på familjejuridik och upprätta en Framtidsfullmakt så snart som möjligt.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden