Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Samboavtal

    När ni flyttar ihop är såklart pirret, glädjen och valet av soffa det ni tänker mest på. Men flytten innebär även en ny juridisk situation. Med ett samboavtal kan ni känna trygga med hur ni delar upp hemmet ifall det visar sig att ni inte längre vill bo ihop.

    Varför ska man ha ett samboavtal?

    Med ett tydligt samboavtal kan ni undvika problem vid separation eller dödsfall. Som sambos samäger ni nämligen allt som är inköpt för gemensamt användande – oavsett vem som har betalat för det. Genom att skriva ett samboavtal kan ni justera hur era tillgångar ska delas upp vid eventuell separation, på ett sätt som passar er.

    Skriv samboavtal enkelt själva!

    Juridik behöver inte vara krångligt. Med vår digitala tjänst kan ni enkelt skriva samboavtal själva.

    • Billigare. Avtalet är redan utformat av jurist, vilket gör det mer kostnadseffektivt för er.
    • Snabbare. Ni kan skriva avtalet när som helst, när det passar er.
    • Smidigare. Avtalet är självinstruerande och ni kan fylla i det på egen hand.

    Ni betalar inte förrän i slutet av processen, vilket gör att ni kan testa vår tjänst kostnadsfritt innan ni bestämmer der.

    Har ni lite mer komplicerade önskemål kan det vara bra att prata med en jurist.

    Se våra priser.

    Mer om samboavtal

    Enligt sambolagen ska allt, inventarier och bostad, som köpts för gemensamt bruk fördelas lika mellan båda parter vid en bodelning. Det spelar då ingen roll vem som betalat för t. ex. ert gemensamma hem – värdet ska fördelas lika mellan er oavsett.

    Med ett välformulerat och giltigt samboavtal kan du och din sambo kringgå sambolagens bodelningsregler helt eller delvis. Ni kan exempelvis välja att reglerna inte ska gälla bostaden, men att allt annat ska delas lika enligt sambolagen. Om båda ska stå som ägare för större inköp, så som en bil eller möbler, är det en bra idé att dela på kostnaderna samt att båda parter skriver under köpehandlingar och kvitton. Det gör det enklare att minnas vem som egentligen äger vad, vid eventuell separation.

    Samboavtal Par på promenad i stad
    Se vår film om

    Att bli sambo med Sara Curan

    Se vår film om

    Samboavtal med Carola Erixon Gyllenmyr

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden