Hoppa till innehållet
Tillbaka

Hur kan en framtidsfullmakt hjälpa min mamma att känna sig tryggare?

Fråga

Min mamma är nu 79 år och har levt ensam de senaste 10 åren. Hon är orolig inför framtiden eftersom hon inte vet hur det kommer bli den dag då hon behöver hjälp med olika angelägenheter, speciellt då varken jag eller min syster bor kvar i hemstaden. Hur kan en framtidsfullmakt hjälpa henne att känna sig tryggare?

Svar

Vi rekommenderar att din mamma upprättar en framtidsfullmakt med barnen som fullmaktshavare. Bara att veta att någon hon litar på kommer att hjälpa henne kommer att minska hennes oro inför framtiden.

Då ingen av syskonen bor kvar i hemstaden kan det vara klokt att dela på ansvaret. Det finns möjligheter att detaljerat beskriva olika uppgifter och ansvarsområden för flera personer i framtidsfullmakten. En kanske ansvarar för myndighetskontakter och den andra för ekonomi.

Boka tid hos en av våra erfarna jurister eller ring oss på 0771-771-070 så hjälper vi till att säkra framtiden ur ett juridiskt perspektiv.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden