Hoppa till innehållet

Juristförsäkring eller juridisk rådgivning

Folksam erbjuder tillsammans med ett antal förbund och organisationer en försäkring som du kan använda för att få juridisk hjälp – en så kallad juristförsäkring eller juridisk rådgivning via hemförsäkringen. Vill du utnyttja den juridiska rådgivningen i din försäkring är det vi på Familjens Jurist som hjälper dig.

Juristförsäkring eller juridisk rådgivning i hemförsäkring

  • Kostnadsfria digitala tjänster

  • Juridisk expertis

Var kan jag läsa mer om försäkringen?

Om du har frågor om juristförsäkringen eller juridisk rådgivning via din hemförsäkring, eller är intresserad av att få tillgång till sådan försäkring, kan du vända dig till ditt förbund eller kontakta Folksam på 0771-95 09 50.

Vilken juridisk hjälp kan jag få med försäkringen?

I försäkringen ingår ett visst antal timmar juridisk hjälp per år samt fri tillgång till att skriva dokument själv via våra digitala tjänster. Antalet timmar du har rätt till beror på vilket förbund eller organisation du tillhör. Inom försäkringen kan du få hjälp med allt från hantering av dödsbo och separation till bostads- och konsumenträtt. I våra digitala tjänster kan du själv skriva juridiska dokument såsom testamente, framtidsfullmakt, gåvobrev och bouppteckning – utan att använda några av dina timmar. Då kan du istället använda timmarna till att få dokumentet kontrollerat av en jurist.

Anslutna förbund och organisationer

Använd din försäkring

För att få tillgång till våra digitala tjänster eller boka tid med jurist loggar du in via Mina sidor. Via Mina sidor kan du skriva juridiska dokument i våra gör-det-själv-tjänster eller boka ett personligt telefon- eller videomöte med jurist. Innan du kan använda din försäkring behöver en kontroll göras via Folksam.

Så här gör du:

  1. Logga in på Mina sidor med hjälp av Mobilt BankID.
  2. Har du inte ett konto sedan tidigare börjar du med att fylla i dina uppgifter.
  3. Klicka på knappen ”Använd försäkring” och välj det förbund du tillhör. Förfrågan skickas då till Folksam som kontrollerar att det finns en giltig försäkring. Det tar cirka en arbetsdag.
  4. I väntan på svar från Folksam kan du skapa digitala dokument genom att använda koden som du får på Mina sidor.
  5. När Folksam har gjort sin kontroll får du ett mejl och du kan då boka tid med jurist via Mina sidor.
Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden