Hoppa till innehållet
Tillbaka

Vad kan jag göra för att slippa stå kvar på lån efter skilsmässan?

Fråga

Jag och min före detta fru skilde oss för 10 år sedan. Hon behöll huset, men huslånet stod kvar på oss båda. Hon behöver nu förnya lånet och vill inte skriva över det på sig själv. Kan jag göra så att jag inte längre står kvar på lånet?

Svar

För att ge ett bra svar på den här frågan skulle man först behöva ställa ett antal följdfrågor, men i korthet kan man säga följande: Om ni har gjort en fullständig bodelning efter skilsmässan och avtalat att du ska stå kvar som låntagare kan du inte ändra på det utan att din före detta fru frivilligt går med på att stå som ensam låntagare. Om ni däremot inte har gjort någon bodelning kan du ansöka om att en bodelningsförrättare utses av den tingsrätt som finns för det område där du är bosatt. Bodelningsförrättaren kommer genom bodelningen att fördela tillgångar och skulder mellan er. I samband med detta kan du framföra att du vill att din före detta fru ska stå kvar som ensam låntagare.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden