Hoppa till innehållet

Jobba hos oss

Familjens Jurist är Sveriges största och ledande familjejuridiska byrå. Vad som skiljer oss från andra är att vi tänker juridik på ett nytt, enklare och mer tillgängligt sätt. Hos oss får du arbeta i ett företag med en tydlig värdegrund och meningsfulla arbetsuppgifter som skapar trygghet och skillnad i människors olika livssituationer.  

Vi visar vägen genom livet

I vårt arbete vill vi göra skillnad för så många människor som möjligt genom livets alla möjligheter och utmaningar. Vi tror på varje människas rätt till juridisk hjälp och vill göra vår rådgivning synlig och lättillgänglig för alla. Vi tar plats och utmanar samhällsdebatten samt ligger i framkant med digitala lösningar och teknik för att säkerställa kvalitet, både mot kund och för att hjälpa våra medarbetare att göra rätt. Genom vår juridiska expertis, empati och medmänsklighet gör vi det möjligt för alla i samhället att ta del av juridiken.

Ett starkt arbetsteam

Med bred och lång erfarenhet inom det juridiska området ingår vi i en stor gemenskap med kontor över hela landet. Vårt arbete sker i en familjär och uppmuntrande miljö med hög kompetens, drivkraft och affärsmässighet. Våra arbetsdagar är omväxlande med en stor bredd av uppdrag. Några av våra vanligaste yrkesroller är jurist, juristsekreterare och boutredare.

Jurist

Som jurist behöver du vara lyhörd för kundens behov och anpassa processen efter det. Du guidar och ger stöd genom praktiska och sakliga råd. Du är rådgivaren som finns med hela vägen och skapar trygghet och förtroende. Särskilt viktigt är att du ser människan bakom ärendet och kan möta och förstå alla kunder och deras olika livssituationer.

Juristsekreterare

Som juristsekreterare har du en betydande roll i att stödja både kunder och jurister. Du behöver vara serviceinriktad, strukturerad och tycka om att finnas där och hjälpa andra. Det kan handla om administrativt arbete i form av att boka möten, hantera dokument och förbereda juridiska handlingar. Men självklart också om det mänskliga mötet och att skapa goda relationer.  

Boutredare

Som boutredare arbetar du främst inom successionsrätten. Du arbetar självständigt men med stöd av våra jurister. Dina arbetsuppgifter är administrativa och omfattar bland annat bouppteckningar, arvskiften samt förvaltning av dödsbon. Du är med och skapar trygghet för våra kunder där du med empati och förståelse för sorgen hjälper kunden med de juridiska och ekonomiska frågorna.

Möt våra medarbetare

Vi är alla en del av ett team som hjälper och stöttar varandra. Tillsammans har vi ett stort engagemang för familjejuridiken men även att skapa de allra bästa förutsättningarna för våra kunder. Här berättar några medarbetare vad som mer driver dem och varför de valt att arbeta hos oss. 

”Jag får göra en positiv skillnad i människors liv”

Att göra juridiken mer förståelig och tillgänglig för alla är verkligen något som ligger mig varmt om hjärtat som jurist. Jag känner mig stolt när vi når en lösning där kunden känner sig hjälpt och kan gå vidare med en känsla av trygghet. Det är också fantastiskt när vi med förebyggande juridiska åtgärder kan bidra till att hjälpa människor säkra sin framtid. 

Läs mer om Emanuels berättelse

”Det känns meningsfullt att underlätta för andra”

Att ha kontakt med kunder och få möjlighet att lägga ett pussel är verkligen kärnan i mitt arbete. För mig handlar det om att kunna ge mening genom att ordna och underlätta för andra. Det bästa med mitt arbete är att vara närvarande för andra i olika situationer och att skapa en känsla av gemenskap.

Läs mer om Malins berättelse

Det här erbjuder vi dig

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara våra uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på arbetet. Vi ligger i framkant med digitala lösningar och teknik för att säkerställa kvalitet som hjälper dig som medarbetare att göra rätt och växa i din roll. Vi har också goda utvecklingsmöjligheter och förmåner.

  • Kollektivavtal inklusive försäkringar och tjänstepension

  • Förskottsemester

  • 4 000 kr i friskvårdsbidrag varje år

  • Fri sjukvård (upp till högkostnadsskyddet)

  • Personalrabatter

Kompetens- och karriärutveckling

Utvecklas och dela din kunskap

För att fortsätta vara ledande inom familjejuridik behöver vi hela tiden utvecklas. Därför får du hos oss möjlighet till utveckling och att växa under hela din karriär. Vi erbjuder årligen både interna och externa utbildningar. Utöver det uppmuntrar vi våra medarbetare att aktivt delta i vår utveckling av företaget och representera Familjens Jurist vid olika aktiviteter.

Tydliga karriärvägar

För att vara marknadens främsta jurister arbetar vi utifrån tydliga mål och karriärsteg som omfattar biträdande jurist, jurist och senior jurist. Det gör det enkelt att veta var du befinner dig och vad du förväntas uppnå i den roll du har. Utöver juristtjänsterna finns möjlighet att nå olika specialistroller och ledarroller som exempelvis kontorschef och teamledare eller andra nyckelroller. 

Lojalitetsprogram för jurister

Alla jurister som varit anställda i två år kan ansöka till vårt lojalitetsprogram. Det innebär en högre grundlön och särskild lönerevision med årligt lönepåslag i tre nivåer för de som uppfyller våra förväntningar på kundnöjdhet, kvalitet, resultat och delaktighet i företagets utveckling. I lojalitetsprogrammet har du även en större årlig utbildningspott och det finns även möjlighet till en rörlig lönedel utöver den fasta lönen.

Handledarskap och coachning

På Familjens Jurist är det självklart att dela kunskap och erfarenhet eftersom det lyfter både företaget och varje jurist. Därför erbjuder vi handledarskap och coachning på olika nivåer och handledare för nya medarbetare.

 

Så här visar vi vägen

Vi arbetar utifrån fyra ledord som guidar och vägleder oss i vår vardag.

Samarbete
Med öppet sinne tar vi hjälp av varandras erfarenheter och kunskaper.

Omtänksamhet
Vi värnar om varandra och erbjuder stöd och hjälp när det behövs.

Mod
Vi vågar prova nya vägar och lär oss av eventuella misstag.

Affärsmässighet
Vi har alltid kundens fokus i fokus och kommer med proaktiva idéer och lösningar.

Vill du bli franchisetagare?

Inom Familjens Jurist har vi cirka 17 kontor som är en del av vår bolagsverksamhet runt om landet. Vi har även cirka 18 kontor som egenföretagare driver som franchiseverksamhet. Läs mer om vad det innebär att vara anställd i vår franchiseverksamhet.

Så blir du franchisetagare

Familjens Jurist – en del av Fonus ekonomisk förening

De flesta förknippar namnet Fonus med begravningar. Men sedan starten 1945 har Fonus utvecklats med långsiktighet inom två huvudområden; begravning och juridik. Fonus är en ekonomisk förening och vårt gemensamma mål är att erbjuda prisvärda och kvalitativa tjänster. Inom Fonus ekonomisk förening finns förutom Fonus och Familjens Jurist även Momentobyråerna, Farväl och Fondkistan.

Fonus ekonomisk förening har ett 50-tal centrala roller som arbetar med att stödja begravnings- och juridikverksamheterna. Det är tjänster inom kundtjänst, ekonomi, HR, marknad och IT.  Se lediga jobb för centrala funktioner inom organisationen, klicka på knappen nedan.

Läs mer om oss
Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden