Hoppa till innehållet

Jobba hos oss

Familjens Jurist är Sveriges största och ledande familjejuridiska byrå. Vad som skiljer oss från andra är att vi tänker juridik på ett nytt, enklare och mer tillgängligt sätt. Hos oss får du arbeta i ett företag med en tydlig värdegrund och meningsfulla arbetsuppgifter som skapar trygghet och skillnad i människors olika livssituationer.  

Att arbeta på Familjens Jurist

Vi söker dig som har ett stort engagemang för familjejuridik, tycker om att arbeta med människor och som tar ansvar för kundrelationen. Är du intresserad av att kontinuerligt lära dig mer och jobba inom en kultur där både du och företaget utvecklas? Då är Familjens Jurist rätt arbetsgivare för dig.

Vår vision är: ”Vi står vid din sida genom livets utmaningar och möjligheter”.

Vi vill vara den valda arbetsgivaren för medarbetare med hög kompetens, drivkraft och affärsmässighet. Vi erbjuder utvecklande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och utmaningar i ett företag som ständigt utvecklas. Våra vanligaste yrkesroller är jurist, juristsekreterare och boutredare.

Anställd hos oss

Som Sveriges största familjejuridiska byrå ska Familjens Jurist också vara den valda arbetsgivaren som ger våra medarbetare förmånliga villkor och goda möjligheter att påverka sin utveckling.

Förmåner

Hos oss har du möjlighet att ha balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att våra medarbetare får ta del av förmåner som främjar välmående. Här ser du vad vi erbjuder i form av förmåner:

  • Kollektivavtal som bland annat innebär att alla medarbetare omfattas av försäkringar och tjänstepension

  • Friskvårdsbidrag

  • Förskottssemester

  • Fri sjukvård (upp till högkostnadsskyddet)

  • Subventionerad lunch

  • Personalrabatter

Karriärvägar

Hos oss är ambitionen att du ska bli en av marknadens främsta familjerättsjurister. Det möjliggör vi genom mätbara mål och tydliga karriärsteg som omfattar biträdande jurist, jurist och senior jurist. Det gör det enkelt att veta var du befinner dig och vad du förväntas uppnå i den roll du har. Utöver juristtjänsterna finns möjlighet att nå olika specialistroller och ledarroller som exempelvis kontorschef och teamledare eller andra nyckelroller.

Kompetensutveckling

Som jurist hos oss får du möjlighet att utvecklas under hela din karriär. Våra jurister erbjuds både intern och extern utbildning och har dessutom en årlig utbildningspott att använda till egen extern utbildning. Vi uppmuntrar våra medarbetare att delta i företagets utveckling och representera Familjens Jurist vid olika aktiviteter. Med vår ambition att bidra till samhällsnytta värdesätter vi också initiativ och engagemang för ideellt juridiskt arbete.

Lojalitetsprogram

Alla våra jurister som varit anställda i två år kan ansöka till vårt lojalitetsprogram. Det innebär en högre grundlön och särskild lönerevision med årligt lönepåslag i tre nivåer för de som uppfyller våra förväntningar på kundnöjdhet, kvalitet, resultat och delaktighet i företagets utveckling. I lojalitetsprogrammet har du även en större årlig utbildningspott och det finns även möjlighet till en rörlig lönedel utöver den fasta lönen.

Handledarskap och coachning

På Familjens Jurist är det självklart att dela kunskap och erfarenhet eftersom det lyfter både hela företaget och varje jurist. Därför erbjuder vi handledarskap och coachning på olika nivåer och handledare för nya medarbetare.

Mål och förväntningar

En årlig utvecklingsplan som du gör tillsammans med din chef ger stöd inför vad som förväntas för att ta nästa steg i din utveckling och karriär hos Familjens Jurist. De olika karriärstegen baseras på tydliga mål och förväntningar vad gäller fakturerad omsättning, kundnöjdhet, kvalitet och kompetens samt engagemang i att främja företagets utveckling.

Vår franchiseverksamhet

Inom Familjens Jurist har vi cirka 17 kontor som är en del av vår bolagsdrift runt om landet. Vi har även cirka 18 kontor som egenföretagare driver som franchiseverksamhet. Läs mer om vad det innebär att vara anställd franchisedrift.

Anställd inom franchisedrift

Våra medarbetare berättar

Här får du träffa några av våra medarbetare för att höra mer om hur det är att jobba hos oss inom Familjens Jurist.

Läs vad våra medarbetare tycker

Kontakta oss

Har du någon fråga är du välkommen att kontakta oss på personal@familjensjurist.se.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden