Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Nyheter

    Här samlar vi all information om våra aktuella händelser, pressmeddelanden och poddar. 

    news_img
    06 maj, 2020

    Kan vi få tillbaka pengarna om studentfirandet är inställt?

    Just nu finns det många ledsna gymnasiestudenter som fått sitt studentfirande inställt på grund av coronakrisen. Efter att regeringen gick ut med förbudet om allmänna sammankomster med fler än 50 personer, är det många skolor som valt att ställa in. Beslutet har också gjort att många gymnasieklasser behövt avboka både studentskivor och flak. Men vad gäller egentligen vid avbokningar av studentflak? Och kan man lämna tillbaka sin studentmössa om den ändå inte ska användas? Vår konsumentexpert Oscar Coronel hjälper oss att få koll på läget. Kan vi få tillbaka pengarna om vi avbokar vår studentskiva eller vårt studentflak? – Om klassen har rätt att få tillbaka delar eller hela beloppet beror på avtalsvillkoren och omständigheterna i just ert fall, säger Oscar Coronel. Coronakrisen utgör extraordinära omständigheter och det kan innebära att klassen har rätt att få tillbaka hela beloppet. Men såvitt jag vet är frågan inte prövad ännu, varken i ARN eller i domstol. Vad händer om arrangören inte vill betala tillbaka pengar? – Om arrangören inte vill återbetala er något kan ni vända er till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. ARN prövar tvister mellan konsumenter och näringsidkare, och en gymnasieklass som ingått avtal med ett företag bör kunna få tvisten prövad i ARN. Den som står på avtalet får då göra anmälan för att få er tvist prövad. Om det är så att hela klassen står på avtalet kan det behövas en fullmakt från de andra i klassen. Kan jag lämna tillbaka min studentmössa? – Ja och nej. Om du har köpt en mössa utan egen brodyr har du 14 dagars ångerrätt från det att du mottog mössan. Detta gäller även om du har gjort din mössa personlig genom att välja mellan förvalda färger, symboler och andra detaljer som leverantören erbjuder. Har du däremot broderat in ditt namn eller din klass, har du ingen rätt att lämna tillbaka den om inte företaget tillåter det i sina villkor om öppet köp. Kan jag lämna tillbaka en studentpresent? – Om du köpt en present på nätet har du vanligtvis 14 dagars ångerrätt från det att du tog emot varan. Om du däremot köpt presenten i en fysisk butik gäller butikens egna villkor om eventuellt öppet köp. Någon rätt att få tillbaka pengar finns inte vid köp i en fysisk butik, utan du kan behöva acceptera att få ett presentkort eller tillgodokvitto istället om det är butikens villkor. Oscar CoronelOscar är Kompetensansvarig för konsumenträtt hos Familjens Jurist och han har koll på vilka rättigheter och skyldigheter du har som konsument i olika situationer. Få juridisk hjälp hos Familjens Jurist Har du andra frågor som rör konsumenträtt? Eller har du frågor som rör ett annat juridiskt område? Vi på Familjens Jurist hjälper dig gärna med dina frågor. Varmt välkommen att boka tid med oss genom att ringa 0771-771 070 eller boka tid här!

    news_img
    24 mars, 2020

    Familjens Jurist lanserar Företagarens Jurist

    Ska ge småföretagare ökad trygghet med viktiga avtal och personlig rådgivning Familjens Jurist, Sveriges största familjerättsbyrå, utökar sin satsning på juridik för företagare och lanserar nu Företagarens Jurist. Erbjudandet omfattar såväl personlig rådgivning av erfarna jurister som juridiska avtal, exempelvis aktieägaravtal, anställningsavtal och fullmakter. Verksamheten vänder sig främst till mindre företag – målgrupper som ofta saknar tillräcklig juridiskt trygghet. – Vi ser ett växande behov bland småföretagare att få tillgång till juridisk hjälp på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Dessutom vet vi att alldeles för många saknar de dokument och avtal som krävs för att kunna bedriva verksamheten på ett tryggt sätt. Med vår expertis och långa erfarenhet kan vi göra stor skillnad för enskilda företagare som lägger ned enormt mycket tid och engagemang i sin verksamhet och inte har utrymme för juridiskt krångel, säger Peder Lundgren, jurist och ansvarig för Företagarens Jurist. Utöver ren rådgivning erbjuder Företagarens Jurist hjälp med de avtal som småföretagare vanligtvis behöver, exempelvis aktieägaravtal, sekretessavtal, konsultavtal, anställningsavtal och fullmakter. Kunden gör sin beställning via plattformen www.foretagarensjurist.se och blir kort därefter kontaktad av en jurist som ställer viktiga kontrollfrågor och skräddarsyr avtalet utifrån företagarens specifika behov och önskemål. – Vi kombinerar en enkel digital lösning med kvalitativ och personlig rådgivning per telefon. Det skapar större trygghet och ger betydligt högre kvalitet jämfört med om kunden ska göra allt själv i en standardiserad mall, vilket vi ser att många aktörer använder sig av idag. Erbjudandet kommer successivt att byggas på med ytterligare avtal och rådgivningstjänster. – Vår målsättning är att vara den självklara juridiska partnern för småföretagare, där vi hanterar alla juridiska utmaningar de kan tänkas ställas inför, både i privatlivet och som företagare. Extra stort rådgivningsbehov i samband med Coronaviruset Behovet av juridisk rådgivning har ökat dramatiskt i takt med spridningen av Coronaviruset och de utmaningar som samhället, företag och enskilda individer står inför. – Vi får just nu mängder av frågor från oroliga småföretagare. Det kan handla om att de inte kan leverera enligt avtal, att de måste ställa in evenemang eller att konsulter inte kan utföra sina uppdrag. – Mitt generella råd är att satsa på dialog och diskussion, och snarare hitta lösningar än att benhårt stå fast vid vad som är avtalat och riskera att hamna i konflikter och tvister. Det här är en tid för omtanke – även i affärsrelationer, säger Peder Lundgren. För ytterligare information, vänligen kontakta: Peder Lundgren Ansvarig juridik för företagare 08-709 83 69 peder.lundgren@foretagarensjurist.se

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden