Hoppa till innehållet

Gör så här för att få skatteåterbäringen snabbt

Nu börjar det bli dags att börja tänka på deklarationen. Om du redan nu vet att du kommer få skatteåterbäring, vill du säkert ha pengarna så snabbt som möjligt. Vår jurist Ola Aronsson förklarar enkelt hur man ska göra:

 

  1. Skaffa en digital brevlåda senast den 3 mars:

För att få din skatteåterbäring så tidigt som möjligt måste du först skaffa en digital brevlåda, senast den 3 mars. Med en digital brevlåda får du din deklaration tidigare och kan påbörja processen snabbare.

  1. Logga in och påbörja deklarationen från den 19 mars:

Om du skaffar den digitala brevlådan i tid, kan du logga in i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 på Skatteverket från och med den 19 mars.

  1. Godkänn deklarationen senast den 3 april:

För att få skatteåterbäringen i april måste du godkänna din deklaration digitalt senast den 3 april 2024 om du inte behöver göra ändringar eller tillägg. Om du har exempelvis resor till och från arbetet att rapportera eller har sålt din bostad, räknas detta som ändringar.

 

Om du har följt stegen och godkänt deklarationen i tid, kommer du få din skatteåterbäring mellan den 9–12 april 2024. Genom att följa dessa steg kan du enkelt och snabbt få tillbaka dina pengar. Kom ihåg att hålla koll på datumen och se till att skaffa din digitala brevlåda i tid för att göra processen smidigare.

Behöver du hjälp med deklarationen? Läs mer här.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden