Hoppa till innehållet

8 av 10 kan använda bouppteckna.se

Det är en omtumlande tid för nära och kära efter ett dödsfall. Utöver själva sorgearbetet finns det många juridiska frågor och praktiska beslut som närstående behöver hantera. En av de sakerna man nästan alltid behöver göra är en bouppteckning för att sammanställa alla tillgångar och skulder. Vår digitala bouppteckningstjänst kan då komma väl till pass. På ett enkelt sätt vägleds de anhöriga genom hela processen och kan vara säkra på att de får en juridiskt korrekt bouppteckning. Vi uppskattar att tjänsten kan passa vid 8 fall av 10 när man väljer att göra bouppteckningen på egen hand, vilket gör att nästan vem som helst kan utnyttja tjänsten.

Varje år gör runt 36 000 personer bouppteckningar helt på egen hand. För många kan det vara en viktig del i sorgebearbetningen att göra den själv, men det kan också kännas komplicerat och vara svårt att förstå alla detaljer som behöver ingå för att få den godkänd. Det är inte ovanligt att många gör misstag och därför behöver göra om hela eller delar av bouppteckningen. 

I vår juridiska tjänst bouppteckna.se minimeras risken för misstagen som kan uppstå. Där vägleds personen genom hela processen med förklarande texter och interaktiva guider. 

Av alla de personer som väljer att själva göra en bouppteckning uppskattar vi att 8 av 10 kan använda tjänsten för att få en godkänd juridisk bouppteckning. Innan man använder tjänsten kan man svara på några enkla kontrollfrågor för att snabbt förstå om man kan göra en bouppteckning via bouppteckna.se. Skulle det visa sig att den digitala tjänsten inte passar förklarar vi varför och föreslår att personen hellre får hjälp av en jurist, säger Arne Larsson, jurist på Familjens Jurist.

Att få alla pusselbitar på plats kan bli en svår och utdragen process utan en juridiskt hjälpande hand. Därför är målet med tjänsten att göra det svåra lite enklare så att anhöriga slipper gå vilse i juridiken. 

- Vi är stolta över att kunna erbjuda alla pengar tillbaka om man inte är nöjd, säger Yasmine Forsberg Erdal, produktägare för bouppteckna.se på Familjens Jurist. 

För den som vill göra en bouppteckning digitalt hittas den via Familjens Jurist tjänst www.bouppteckna.se.

Här kan du läsa hela artikeln och våra tidigare pressmeddelanden.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden