Hoppa till innehållet

Livsbesiktning® för företagare

Förbered för sånt du inte planerar för

Du som driver företag ihop med andra ska inte glömma att blanda affärer och privatliv, i alla fall på det juridiska planet. För ibland händer det saker som ingen planerar för. Som att någon skiljer sig, blir sjuk eller till och med dör. Sådana händelser får också konsekvenser för ert gemensamma företag.

Det är med andra ord en klok idé att ta hjälp av en erfaren jurist i frågor som rör familjejuridik för företagaren. Vår nya tjänst Livsbesiktning® för företagaren är ett bra första steg.

Boka en kostnadsfri Livsbesiktning® för företagare (värde ca 1900 kr)

Familjens Jurist erbjuder en kostnadsfri Livsbesiktning® för företagare, som svarar på frågan vad som händer med ditt företag om du separerar eller avlider. Du kan välja att komma ensam, ta med din livskamrat eller kompanjon. Ta med dokument som testamente och andra handlingar, till exempel befintligt kompanjonavtal, så går vi igenom och diskuterar dem tillsammans.

Ur vår vardag

Vad händer med ett aktiebolag vid skilsmässa?

Anna är psykolog och driver aktiebolag med två kollegor. Vad händer med bolaget om hon och hennes make Johan skiljer sig?

Johan har rätt till hälften av Annas tillgångar, vilket också gäller värdet av bolagets aktier. Anna har rätt att behålla sina aktier, men är då normalt skyldig att lösa ut Johan med hälften av aktiernas nettovärde. Om hon inte har råd med det kan Johan istället tillskiftas en del av aktierna i bolaget, och Anna och hennes kollegor får plötsligt en ny delägare.

För att det ska bli som Anna vill vid en skilsmässa rekommenderar vi att hon träffar en jurist. Varför kanske inte börja med en Livsbesiktning® för företagaren - boka här!

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden