Hoppa till innehållet

Kompanjonsavtalet

Driva företag ihop är både smart och roligt - men glöm inte kompanjonsavtalet!

Det finns flera fördelar med att driva företag i kompanjonskap. Ni kan kombinera era olika kunskaper, starka sidor och kontaktnät samt ge varandra stöd i ett krävande arbete. Men det finns också nackdelar. Kanske det visar sig att man har olika syn på hur verksamheten ska drivas? Genom att ha en ordentlig diskussion i god tid kan ni säkerställa att ni har samma syn på avgörande frågor och vad som ska hända om någon delägare blir allvarligt sjuk, skiljer sig eller i värsta fall dör.

Vi på Familjens Jurist kan hjälpa dig med ett kompanjonsavtal. Det är det avtal som ingås mellan delägare i ett bolag. Här regleras viktiga frågor för företaget och dess delägare som inte framgår av t ex bolagsordningen. Delägarna skapar i kompanjonavtalet en gemensam grund för den verksamhet företaget bedriver.

Bli tryggare i ditt företagande med vår Livsbesiktning® för företagare

I vår kostnadsfria Livsbesiktning® för företagare (värde ca 1 900 kr) går vi igenom vad som händer med ditt företag om du separerar eller avlider. Du kan välja att komma ensam, ta med din livskamrat eller din kompanjon. Ta med viktiga dokument som testamente och kompanjonavtal, så går vi igenom och diskuterar dem tillsammans.

Boka tid direkt genom att klicka här eller ring oss på nummer 0771-771 070.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden