Hoppa till innehållet

Som gifta, fast ändå inte

Vårkänslor

Äntligen! Ljuset har återvänt, fåglarna har börjat sjunga och vårkänslorna tar fart. Och när kärlek spirar är steget inte långt till att flytta ihop. Allt fler lever i samboförhållanden idag. Självklart, enkelt och precis lika tryggt som att vara gifta, kan man tycka. Men stämmer det? Vårens nyhetsbrev har temat ”sambor” och handlar om hur viktigt det är att veta vad som gäller när man lever ihop utan att vara gifta.

Sambor – som gifta, fast ändå inte…

Fler och fler väljer att leva tillsammans som sambor och ser det självklart som ett lika tydligt bevis för sin kärlek som att vara gift. Men vad många glömmer är att sambolagen ger ett väldigt dåligt skydd om något skulle hända. Vad gäller för sambor egentligen?

Sambor ärver inte varandra, är inte underhållsskyldiga gentemot varandra och är inte heller självklart förmånstagare till varandras livförsäkringar. Däremot ger sambolagen rätt till hälften av den bostad och det bohag man har köpt gemensamt, oavsett vem som står på kontraktet eller har betalat för den. Läs mer om samboavtal.

Gör en Livsbesiktning®

Oavsett om du är nybliven sambo eller har levt länge ihop, om ni har barn tillsammans, enskilt eller inte alls finns det alltså anledning att ta reda på vad som gäller om förhållandet skulle ta slut eller om någon av er skulle avlida. Ett bra första steg är att göra en Livsbesiktning® – en analys av din familjejuridiska situation. När du gjort den vet du vad du behöver göra för att det ska bli som du och dina nära önskar, om någonting skulle hända. Boka tid direkt på webben eller ring oss på 0771-771-070.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden