Hoppa till innehållet

Särkullbarn

Den där tiden på året - Äntligen börjar det bli varmare ute. Och vi vet väl alla vad som händer med oss då. Ofta är det under just de här månaderna vi hittar den stora kärleken.

Ibland varar den livet ut, ibland inte. Kanske bestämmer man sig en dag för att gå skilda vägar – och kanske har man då hunnit skaffa barn ihop.

Och så börjar det om igen. Ny vår, ny kärlek. Plötsligt har man det som kallas särkullbarn. Och det är precis det som det här numret handlar om.

Har du särkullbarn?

Många blir nervösa bara de hör ordet. Särkullbarn. Det handlar alltså om barn som du och din make har och som inte är gemensamma. Och då blir juridiken genast lite knepigare.

Enkelt uttryckt har särkullbarn samma arvsrätt som gemensamma barn, men med en stor skillnad. De har nämligen rätt att få ut sitt arv direkt, utan att vänta tills även styvföräldern dör.

Det här kan ibland krångla till saker och ting – till exempel om ni har ett hus där den efterlevande plötsligt inte har råd att bo kvar. Här kan ett testamente eller en livförsäkring hjälpa till att göra den ekonomiska situationen mer hanterbar.

Visst kan det här låta lite komplicerat. Men det är alltid mycket bättre att ta tag i saker så tidigt som möjligt, istället för att vänta.

En bra början är att boka en kostnadsfri Livsbesiktning® direkt på hemsidan eller via 0770-771-070.

 

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden