Hoppa till innehållet

Att vara gift

Var förberedd!

Sommaren är kärlekens tid och nu gifter sig många lyckliga par. Det är en fantastisk känsla att vilja dela hela livet med någon! Juni månads nyhetsbrev handlar om vad som kan vara bra att tänka på som gift, vid frågor som rör enskild egendom, testamente och äktenskapsförord.

Vi hjälper till att reda ut begreppen – så du kan fokusera på lyckan!

En stabil grund.

Det är svårt att tänka sig i kärleksyran, men en dag kan allt vara annorlunda. Skulle du en dag befinna dig i den tråkiga situationen att stå inför en separation eller en respektives bortgång, är det en stor hjälp om du är förberedd på de praktiska frågorna som uppstår.

Att ta diskussionen, om till exempel äktenskapsförord och arvsrätt med sin partner, kan för vissa kanske kännas obekvämt. Försök istället att se det som en gemensam försäkring för er båda. På så sätt kan ni känna er helt trygga kring praktiska frågor om det oväntade skulle ske.

Äktenskapsförordet kan till exempel visa sig vara nödvändigt då ena parten går in i äktenskapet med ett eget företag, en släktgård eller liknande, som den inte vill behöva dela vid en eventuell separation. Vi hjälper dig med allt gällande frågor om arv, äktenskapsförord och enskild egendom.

Boka en kostnadsfri Livsbesiktning®

Ett bra första steg är att boka en kostnadsfri Livsbesiktning® (värde ca 950 kr), som är en analys av er familjejuridiska situation. Boka direkt här på hemsidan eller ring oss på tel 0771-771 070.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden