Hoppa till innehållet

Trygg framtid

Bestäm vem som ska bestämma åt dig

Framtidsfullmakt är ett personligt alternativ till god man och förvaltare. Du får själv utse en person som ansvarar för dig och dina personliga angelägenheter, när du av någon anledning inte kan längre.

Tre skäl att välja framtidsfullmakt

1. En trygg framtid

När åldern tagit ut sin rätt eller om en olycka händer så kan det vara för sent. Med en framtidsfullmakt undviker du risken att styras av en slumpmässigt utvald god man och du kan istället välja någon som du litar på – en nära anhörig eller vän.

2. Underlättar för familjen

Innan en god man eller förvaltare har utsetts står ofta anhöriga utan rättsliga möjligheter att hjälpa den som inte längre kan fatta egna beslut. Därför kan en framtidsfullmakt innebära trygghet. Att veta vem eller vilka som har ansvaret för dina personliga och ekonomiska intressen kan göra en jobbig tid lite lättare.

3. En extra säkerhet

En vanlig fullmakt riskerar att förlora sin giltighet då fullmaktsgivaren har tappat sin förmåga att fatta självständiga beslut, exempelvis vid demens. Därför är det klokt att säkra upp med en framtidsfullmakt som börjar gälla vid denna tidpunkt.

Boka tid med en jurist.

Det enklaste sättet att upprätta en framtidsfullmakt är att ta hjälp av en jurist, eftersom det finns formkrav som måste uppfyllas för att den ska bli giltig. Boka tid på 0771-771 070 eller direkt här på familjensjurist.se.

Vet du inte vilka juridiska skydd du behöver? Då kan du boka tid för en kostnadsfri Livsbesiktning® (värde ca 950 kr), en analys av din situation som berättar hur du kan säkra din framtid ut ett juridiskt perspektiv.

 

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden