Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik

Hyresjuridik

Hyra eller hyra ut bostad? Att ingå ett hyresavtal avseende bostad innebär såväl rättigheter som skyldigheter för både hyresgäst och hyresvärd. Vilken hyra ska betalas och när? Om hyran inte betalas, hur blir hyresvärden av med sin hyresgäst och hur kan hyresgästen ändå få möjlighet att bo kvar? Får man som hyresgäst tapetsera om i lägenheten? Vem är ansvarig för skador på lägenheten?

En lång rad frågor kan uppkomma om du hyr din bostad eller om du har tänkt hyra ut till någon annan. Även om det inte finns något krav på skriftligt avtal enligt lag, om inte hyresgästen eller hyresvärden begär det, så är det att rekommendera att dokumentera avtalsvillkoren i ett skriftligt avtal. Om det blir tvist mellan hyresgäst och hyresvärd avgörs dessa i de flesta fall av hyresnämnden, som är en specialdomstol för dessa tvister.

Om du ska hyra ut till annan eller om du hyr din bostad kan Familjens jurist hjälpa dig med det juridiska, att upprätta och tolka avtal samt företräda dig som ombud i hyresnämnden vid tvist.

 

Boka tid för rådgivning

*
Max tillåtna ord är:
*
*

 

 

 

 

Film