Hoppa till innehållet

Hållbar separation

Varje år hjälper vi tusentals par med juridiken kring skilsmässa och separation. Vi vet att det finns många utmaningar utöver juridiken att tänka på och vi vill verka för konfliktfria separationer som håller i längden. Tillsammans med andra experter erbjuder vi därför hjälp med frågor som rör boende, ekonomi och välmående.

Vår skilsmässokompass

Att orientera sig igenom en skilsmässa är inte enkelt. För att hitta din nya väg behöver du hantera både praktiska och känslomässiga utmaningar. Är du dessutom förälder blir det viktigaste av allt att du och den andra föräldern alltid prioriterar barnets bästa. Att ta sig igenom processen och upprätthålla en god relation kan vara utmanande. Därför vill vi tillsammans med andra experter vägleda dig genom hela separationen och göra det så enkelt som möjligt för dig så att du orkar och mår bra. Vårt mål är att:

  • underlätta separationen

  • minimera konflikter och

  • främja långsiktiga lösningar.

Boka tid eller göra bodelning digitalt?

Vill du läsa mer om bodelning, boka tid med någon av våra jurister eller skriva ett bodelningsavtal online så kan du göra det hos oss.

Läs mer och boka tid här

Föräldrastöd

Vi vet genom forskning att barns mående under och efter en separation till största delen beror på föräldrarnas förmåga att samarbeta. Vi erbjuder därför dig som kund till oss, och är förälder, ett kostnadsfritt separationsstöd via Varannan Vecka. Genom artiklar och övningar får du kunskap och verktyg att bygga trygga vanor i det nya liv som tar form. 

Du får också möjlighet att under 90 dagar kostnadsfritt testa Varannan Vecka-appen, värde 267 kr, för praktiskt samarbetsstöd i mobilen 24/7. 

Ekonomi

Din privatekonomi påverkas vid en separation eller skilsmässa och det finns aktiva beslut du kan göra för att säkra en trygg ekonomi även efter det. Vi kan förmedla dig vidare till våra bankpartner som erbjuder rådgivning och vägleder dig igenom det du behöver tänka på i din nya ekonomiska situation så som till exempel bolån, försäkringar, sparande och pension.

Boende

Som kund hos Familjens Jurist får ni en kostnadsfri rådgivning och hjälp i er boendesituation hos Svensk Fastighetsförmedling.

Rådgivningens syfte är att ge svar på många av de frågor som dyker upp för dig som köpare eller säljare inför en bostadsaffär. Det kan bland annat vara frågor om hur köpprocessen respektive säljprocessen går till och hur prisutvecklingen ser ut i området. Boka personlig rådgivning redan idag och få hjälp i din boendekarriär. 

Välmående

En separation eller skilsmässa kan vara psykiskt påfrestande och det kan vara bra att få stöd av någon utomstående. Våga ta hjälp för att ta hand om ditt mående. Hos vår samarbetspartner Mindler kan du boka ett videosamtal med någon av deras 250 legitimerade psykologer. Mindler är en del av primärvården och ett videosamtal kostar som ett vanligt vårdbesök. Du kan även använda frikort.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden