Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik

Utlandsenheten

Välkommen till Utlandsenheten - Familjens jurists enhet för internationell privaträtt 

I dagens globaliserade värld rör sig människor mellan länder i en allt större omfattning. Vi gifter oss, bildar familj och skiljer oss över nationsgränserna. Vi flyttar från Sverige eller till Sverige eller mellan olika länder för att exempelvis studera, arbeta eller bosätta oss. Det förekommer att man har medborgarskap i ett land, är bosatt helt eller delvis i ett annat land och har tillgångar i ytterligare andra länder.

Rörligheten kan innebära att andra rättsregler än svensk rätt blir tillämpliga på din familjerättsliga situation. Sannolikt kommer juridiken i det land där du är medborgare och det land du väljer att bosätta dig i att ha konsekvenser för ditt och dina anhörigas liv.

Lagstiftningen avseende familje- och privaträtten skiljer sig ofta mycket mer än man tror mellan olika länder. Även inom EU är skillnaderna förvånansvärt stora.

När det gäller exempelvis frågor om arv och arvskifte, bouppteckning, skatt och deklaration är det centralt att anlita fackmannamässig hjälp för att få kunskap om vad som gäller för dig och din familjesituation. Detsamma gäller naturligvis även inför giftermål, vid skilsmässa, bodelning, vårdnad, underhåll, adoption och migration.

Även när det gäller upprättandet av dokument som testamenten, äktenskapsförord, lagfarter och fullmakter samt för att tillse att dessa blir giltiga även utomlands är kvalificerat stöd av en jurist till stor hjälp. Lever du dessutom i en sambo- eller HBT-relation blir frågorna ofta än mer komplexa vid en utlandsflytt.

Du kan tryggt vända dig till Familjens jurist och få erfaren och kompetent hjälp av vår stora stab av jurister i Sverige och av våra samarbetspartners runt om i världen. Vi förstärker kontinuerligt vår expertis - nu senast genom nära samarbeten med advokatbyråer i Spanien, Frankrike och Portugal, våra s k Preferred Partners. Därutöver har vi flera medarbetare i Sverige med utländsk juristexamen, vilka därmed är experter på juridiken i hemlandet. Läs mer här om våra utlandssamarbeten>>

Kontakt

Vill du boka tid hos Utlandsenheten, använd bokningsformuläret till höger.

Kontaktuppgifter
Mail: utland@familjensjurist.se
Telefon: 08-709 84 00
Besöksadress: Storgatan 9, 102 51 Stockholm
Postadress: Box 27037, 102 51 Stockholm

Medarbetare

Ewa-Maria van der Kwast, Familjens jurist

Ewa-Maria van der Kwast, projektledare
Ansvarig för våra Preferred Partners nätverk med advokatbyråer och samarbetspartners i andra länder. Arbetar också med mässor och kundträffar.

Lucia Fuentes, Familjens jurist

Lucia Fuentes,  jurist
Operativ i ärenden särskilt med spansk anknytning. Flytande i engelska och spanska, goda kunskaper i portugisiska och italienska. Medlem i expertpanelen i den spansk-svenska tidskriften Solkusten.

 Louise Åhl

Louise Åhl, bitr. jurist

 

Vanessa Quero, Familjens jurist

Vanessa Quero, bitr. jurist
Operativ i ärenden särskilt med spansk anknytning.

 

Språkkunskaper i företaget

Vi har en stor bredd av språkkunskaper i företaget! Vi har jurister som pratar norska, danska, finska, engelska, franska, tyska, polska, italienska, spanska, portugisiska, turkiska, syrianska, arabiska, somaliska, ungerska, rumänska och persiska! Kontakta Utlandsenheten så hjälper vi dig till rätt person.

Media

"Residente eller icke residente är frågan" - artikel i Sydkusten, Lucia Fuentes medverkar
"Ny medlem i Sydkustens expertpanel" - annons/artikel i Sydkusten om Lucia Fuentes
"Svensk lag gäller väl alltid mig som svensk - eller?" - krönika på Allt om juridik skriven av Caroline Sörgjerd
"Trygghet går i första hand för Spaniensvensken" - annons/artikel i Expressen, Ewa-Maria van der Kwast medverkar

*
Max tillåtna ord är:
*
*