Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Testamente

    Med ett testamente kan du bestämma vad som ska hända med dina tillgångar när du inte längre finns i livet. Ett tydligt testamente underlättar mycket för dina anhöriga, ökar din och familjens trygghet och minskar risken för framtida tvister.

    Din vilja är viktig

    Oavsett om du är gift, sambo eller singel är det viktigt att skriva testamente. För sambor eftersom de inte automatiskt ärver varandra. För gifta kan det vara viktigt att trygga tillvaron för partnern om det finns särkullbarn. Om ni är ett par, gifta eller sambor som vill ärva varandra kan ni välja att göra ett gemensamt testamente där ni ömsesidigt testamenterar egendom till varandra.  

    För alla som har barn, oavsett om du är gift, sambo eller ensamstående, är det viktigt att se till att arvet blir barnens enskilda egendom. Annars kan deras framtida sambo eller make få rätt till arvet vid en eventuell separation eller skilsmässa.

    För dig som är ensamstående utan barn handlar det om att fundera på vad du vill ska hända med det du lämnar kvar. För att vara säker på att allt blir som du vill behöver du skriva ett testamente. Finns inget testamente fördelas arvet enligt lag.

    Vad kostar det?

    Att skriva ett testamente med vår onlinetjänst kostar 645 kr efter rabatten du får som Nordeakund (ordinarie pris 895 kr). Väljer du att boka ett telefonmöte med en av våra jurister som sen tar fram ett testamente utifrån din situation kostar det 3 990 kr (ordinarie pris 4 490 kr).

    Släkting med barnbarn
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden