Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Kontakta oss
    0771-771 070
    Par på promenad i stad

    Samboavtal

    Att flytta ihop är spännande, härligt och ofta lite nervöst. Ett stort steg, både i livet och i juridiken. Att börja dela sitt liv med någon du tycker om är underbart, men också knepigt. Kompromisser i privatlivet är ju sällan enkelt. Skriver ni ett samboavtal är ni trygga med hur ni delar upp hemmet ifall det visar sig att ni inte klarar av att bo ihop.

    Vad är ett samboavtal?

    Med ett samboavtal kan du och din sambo gå runt sambolagens bodelningsregler helt, men också delvis. Ni kan exempelvis skriva att bodelningsreglerna inte ska gälla sambobostaden men att den övriga samboegendomen ska delas lika enligt sambolagen.

    Samboegendom

    Som sambor äger var och en av er det ni själva köper. Men vid en bodelning ingår bohag och bostad som ni har köpt för att använda tillsammans. Det spelar då ingen roll vem som betalat för en eventuell bostadsrätt, den ingår ändå i bodelningen och värdet av den ska fördelas lika mellan er om det är samboegendom. Om ni går in med olika insatser, exempelvis vid ett bostadsköp, behöver ni skriva juridiska dokument för att undvika att det blir orättvist vid eventuell separation eller dödsfall.

    Vad kostar det?

    Att skriva ett samboavtal med vår onlinetjänst kostar 625 kr, men då du är kund hos Nordea kan du utnyttja en rabatt på 20%. Ditt pris blir endast 500 kr. För att utnyttja rabatten använder du den unika länken på denna sida.

    Väljer du att boka in ett telefonmöte med en jurist som sen hjälper er skriva ett samboavtal är priset ordinarie pris 2 190 kr.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden