Sidförslag
  Kontor
   Kontakta oss
   0771-771 070
   article_img

   Som HSB-medlem får du rabatt på familjejuridik

   Familjens Jurist och HSB har ett nära samarbete där du som medlem i HSB kan få hjälp med familjejuridiska frågor. Förutom ett ökat skydd och trygghet för dig och dina närmaste får du som medlem i HSB dessutom förmåneliga rabatter på de frågor du vill få hjälp med. Du kan välja att träffa en jurist, få hjälp över telefon eller via mallar själv upprätta dokument genom Familjens Jurists onlinetjänst.

   Rabatten är olika stor beroende på vilken hjälp du väljer

   • Träffa en jurist på något av våra kontor: 750 kr rabatt

   • Få hjälp över telefon: 500 kr rabatt 

   • Upprätta själv online:  250 kr rabatt

   För att ta del av rabatten behöver du uppge rabattkoden hsbmedlem vid bokning eller innan du betalar på vår digitala tjänst. 

   Exempel på avtal och andra juridiska dokument som vi kan hjälpa dig med är: 

   Bodelningsavtal

   I ett bodelningsavtal anger ni hur er egendom och/eller giftorättsgods ska eller har fördelats mellan parterna vid en eventuell separation. 
   Här kan du läsa mer om bodelning.

   Samboavtal

   Med ett samboavtal kan du gå runt sambolagens bodelningsregler helt, men också delvis. Exempelvis kan ni välja att bodelningsreglerna inte ska gälla sambobostaden men att den övriga samboegendomen ska delas lika enligt sambolagen. Läs mer om samboavtal här.

   Skuldebrev

   Ett skuldebrev kan upprättas om du och din partner går in med olika stor andel av exempelvis kontantinsatsen i ert nya hem. Istället för att ändra ägarfördelningen kan ni då upprätta ett skuldebrev på skillnaden i insatsen.
   Här kan du läsa om skuldebrev.

   Testamente

   I ett testamente kan du själv välja vem som ska ärva dig. Det är extra viktigt om du är sambo då sambor inte ärver varandra. Läs här om testamente.

   Livsbesiktning®

   En Livsbesiktning® är en kostnadsfri genomgång av din familjejuridiska situation. Tillsammans med en jurist går du igenom din situation och hittar de juridiska skydd som kan göra din tillvaro mindre dramatisk. Här kan du läsa mer om vår tjänst Livsbesiktning®. 

   Familjejuridiska paket till fast pris

   Över telefon eller Skype kan du få juridisk rådgivning och dokument anpassat efter just din situation till ett fast pris. Här kan du läsa mer om våra paketerbjudanden. 

   Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden