Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Bostad & Fastighet

    Kan ett hyresavtal sägas upp i förtid när man ingått avtal på bestämd tid?

    Hejsan jag hyr i dagsläget en bostadsrätt där det står i kontraktet en bestämd tid på 1 år. Jag fick nyligen ett erbjudande på en lägenhet och skulle vilja flytta ut från min nuvarande lägenhet innan det har gått 1 år. Flyttade in 01-08-19 och har kontraktet till 01-08-20. Det står också i kontraktet att det är 3 månaders uppsägningstid . Min fråga är kan jag säga upp mitt kontrakt innan det har gått 1 år? Känns svårt för mig att hitta en lägenhet om jag inte kan säga upp kontraktet innan 1 år gått och jag inte kan bo kvar efter 1 år har gått.

    Rådgivarens svar

    2020-03-30

    Inledning

    Börja ditt svar med ”Stort tack för att du vänder dig till oss med din fråga! Nedan kommer en redogörelse för vad som gäller och hur ni kan gå vidare i er situation.”

    Allmän redogörelse

    Sätt gärna en lämplig rubrik t.ex. ”Vad gäller [den aktuella situationen] ?”. Ge en allmän redogörelse för de relevanta rättsreglerna på ett pedagogiskt sätt.

    Tillämpning

    Tillämpa relevanta reglerna på det aktuella fallet. Vad är rättsläget i den specifika situationen?

    Sammanfattning och handlingsplan + rekommendation

    Vid längre svar skriv gärna en sammanfattning. Ha alltid med en handlingsplan och rekommendation där du återkopplar till frågan och ger kunden hjälp med vad denne kan göra för att lösa sin situation/problem. Rekommendera en av våra betaltjänster om lämpligt.

    Ex:
    Behöver ni hjälp med detta är ni välkomna att boka tid hos en av våra familjejurister på ett kontor nära dig https://juridiktillalla.se/vara-tjanster eller
    Behöver ni hjälp att upprätta [ange relevant dokument eller dokumentpaket] direkt online inklusive 30 min rådgivning [ange länk till relevant tjänst] eller
    Behöver ni hjälp med att utreda er juridiska situation via ett telefonsamtal med en jurist, boka Livsbesiktning https://juridiktillalla.se/vara-tjanster

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia

    Fråga Juristen är en tjänst där du kan ställa juridiska frågor gratis. Frågorna besvaras av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen utförs efter bästa förmåga och svaren utgår från juridiken så som den såg ut då svaret publicerades, gällande rätt kan ha ändrats sedan dess. Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder resultatet eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden