Sidförslag
  Kontor
   Kontakta oss
   0771-771 070

   Aktuellt

   news_img

   Starta eget - Vad behöver du tänka på?

   Är du sugen på att starta eget? Då ska du lyssna på vårt starta eget-avsnitt! Vi träffar Sandra Callermo och får höra hennes resa från att starta en blogg vid sidan av studierna till att nu driva ett aktiebolag. Vår jurist Per ger sina bästa tips när det kommer till juridiken. Vilken bolagsform passar bäst? Vilka juridiska dokument kan behövas? För att läsa mer om juridik för dig som företagare klicka här. Missa inte Sandras blogg där hon förutom att publicera massa härliga recept även delar med sig av sitt liv som företagare! sandracallermo.se/  

   Läs mer
   15 februari, 2019
   news_img

   Väder-avtalet

   Någon mer som tröttnat en person i sin närhet som hela tiden klagar på vädret? Se till att personen skriver under vårt Väderavtal och slipp allt klagande på vädret!  Väderavtalet - Ladda ner avtalet!

   Läs mer
   07 februari, 2019
   news_img

   Livet som bonusfamilj – Vad ska man tänka på?

   Nytt år och ny säsong, i säsongens första avsnitt pratar vi om bonusfamiljen. Linda träffar Maria och Martin som har podden Bonuspappan & Plusmamman. Tillsammans pratar vi om hur juridiken påverkar bonusfamiljen och Maria och Martin delar med sig med om hur de får ihop livet som bonusfamilj. Missa inte Linda och Emanuels tre tips för dig som lever i en bonusfamilj! Här kan du läsa mer om bonusfamiljen och juridik!

   Läs mer
   31 januari, 2019
   news_img

   Jul och skilsmässor i Familjens Jurists podcast

   Tiden går fort när man har roligt och det är redan dags för säsongens sista avsnitt av Familjens Jurists podcast. Temat är julen och skilsmässorna där vi har bjudit in den legitimerade psykologen och psykoterapeuten Linda Lövefors som ger sina bästa tips och idéer för förebyggande av konflikter och annat tänkvärt när det kommer till planeringen av julen ur relationssynpunkt. Avsnittet hittar du här nedan, eller i din podd-app. Tack för att du lyssnar!  

   Läs mer
   06 december, 2018

   Livets största affär - att sälja och köpa bostad

   I ett nytt avsnitt av Familjens Jurist Podcast guidar vi dig på temat sälja och köpa bostad. Vi får också besök av Fastighetsbyråns Ylva Gunnarsson som från mäklarperspektiv delar med sig av sina bästa tips. Tack för att ni lyssnar!

   Läs mer
   22 november, 2018
   news_img

   Julmusik-avtalet

   Har du någon i din närhet som blir som ett åskmoln varje gång du vill få lite stämning med julmusik? Det är december. Och nu får man faktiskt spela jullåtar. Skriv vårt julmusik-avtal så blir det lite julstämning i alla fall 3 gånger i veckan!  Här kan du ladda ner avtalet! 

   Läs mer
   05 december, 2018
   news_img

   Digital förvaring av dokument

   Istället för att spara kopior av viktigt papper i byrålådan eller att semesterbilderna är sparade direkt i din dator kan du samla allt på ett ställe. Enkelt att komma åt, helt säkert och du kan även dela bilder med nära och kära.  Tillsammans med Storegate erbjuder Familjens Jurist dig 3 GB lagringsutrymme helt kostnadsfritt. Storegate fungerar som ett digitalt bankfack. Du kan spara viktigt dokument men även semesterbilder och andra filer du vill förvara tryggt och säkert. Skapa ett konto För att få tillgång till 3 GB kostnadsfritt lagringsutrymme behöver du registrerad dig via Familjens Jurists länk, klicka här för att skapa ett konto!  Läs mer om tjänsten på storegate.com, men kom ihåg att registrera dig på ovan länk för att ta del av dina kostnadsfria 3 GB.

   Läs mer
   15 november, 2018
   news_img

   Migration och Utland i avsnitt 8!

   I det åttonde avsnittet pratar vi om vad som krävs för att kunna flytta in i Sverige och delar med oss av våra bästa tips om vad man bör tänka på om man ska flytta ut från Sverige.

   Läs mer
   08 november, 2018
   news_img

   Planera din framtid - tre risker och en möjlighet!

   Det sjunde avsnittet är nu släppt och är en fortsättning (del 2) på temat planera din framtid. Här hittar du första delen!  Vi fortsätter spana in i framtiden och söker svar på vad vi kan göra för att skydda oss och våra familjer om det oväntade händer. Framtiden innebär ju också möjligheter som flera borde använda sig av för att få en så bra pension som möjligt. Måste pension vara så krångligt eller finns det genvägar? Vi gästas av rådgivaren Trifa Chireh från Skandia som hjälper oss att förstå vad vi kan eller t o m måste göra när vi planerar framtiden. Ett mycket lärorikt avsnitt. Inte minst för våra poddare Linda och Emanuel som är tystare än vanligt...  

   Läs mer
   25 oktober, 2018
   news_img

   Nytt poddavsnitt om framtidsfullmakt

   I vårt sjätte avsnitt har temat "Planera din framtid". Idag släpper vi del 1 av 2. Vår jurist Lisa Cahlman Friis går igenom och berättar varför och när man behöver en framtidsfullmakt. Klicka här för att lyssna på avsnittet. 

   Läs mer
   11 oktober, 2018
   news_img

   Gaming-avtalet

   Känner du igen situationen? Ladda ned vårt gaming-avtal och sätt stopp för de avbrytande avbrytarna en gång för alla.Hämta avtalet här!

   Läs mer
   27 september, 2018
   news_img

   Vem bär ansvaret för människans bästa vän?

   I vårt senaste avsnitt pratar vi om djurägares ansvar och visar på juridikens betydelse i våra mest vardagliga relationer och situationer.

   Läs mer
   26 september, 2018
   news_img

   Familjens Jurists Podcast - Avsnitt 4

   Avsnitt 4 handlar om vårdnadstvisterna. Hur går det till när socialnämnden och tingsrätten ska ta beslut om barnets bästa? Varför ökar vårdnadstvisterna så mycket och vad kan föräldrar göra för att minimera konflikterna kring barnen? Här kan du lyssna på det senaste avsnittet!

   Läs mer
   13 september, 2018
   news_img

   Så skyddar du din familj – Allt du behöver veta från vaggan till graven

   Tidningen Privata Affärer har i senaste numret (nr 9) publicerat en stor artikel om familjerätt. På tolv sidor skriver tidningen om ”Så skyddar du din familj – Allt du behöver veta från vaggan till graven”. Familjens Jurists Linda Ljunggren Syding är en av experterna som varje i varje nummer svarar på juridiska läsarfrågor. Vi vill göra juridiken tillgänglig för alla och artikeln ger bra vägledning om hur juridiken påverkar oss och våra relationer under livets olika faser. Skydda dig och de du älskar genom att använda våra Onlinetjänster eller boka tid hos en av våra jurister på din ort för att få hjälp med just det du behöver. Om du är osäker på vad du behöver bokar du en gratis Livsbesiktning® så hjälper vi dig. Boka tid här!

   Läs mer
   06 september, 2018
   news_img

   Framtidsfullmakten gör det möjligt för den drabbade att själv bestämma.

   Familjens Jurists utvecklingschef Lotta Dahlstrand pratar i senaste nummret av Memories (Alzheimerfondens nyhetstidning) om vikten av att planera inför framtiden.  Här kan du läsa artikeln med Lotta. För att läsa hela tidningen besöker du Alzheimerfondens webbplats.  

   Läs mer
   28 augusti, 2018
   news_img

   Premiär för Familjens Jurists podcast!

   Idag lanserar Familjens Jurist sin egen podcast! Säsongens första avsnitt handlar om Pride och HBTQ-frågor kopplade till juridiken. Vi pratar om familjebegreppet, vad som kan vara bra att tänka på vid familjebildning och frågor om barn och föräldraskap i olika familjekonstellationer. Här kan du lyssna på avsnittet!   Nya avsnitt släpps varannan vecka.

   Läs mer
   27 juli, 2018
   news_img

   Kan-vi-ta-det-sen-avtalet

   Kan-vi-ta-det-sen-avtalet är för dem som inte har förstått det här med tajming. För dem som bara MÅSTE ha hjälp med något mitt under straffen när Sverige spelar i VM. Ladda ner avtalet och slipp att bli störd i viktiga situationer. Hämta avtalet här.  

   Läs mer
   02 juli, 2018
   news_img

   Inga-skor-inomhus-avtalet

   Känner du dig också sådär underbart nöjd när du har storstädat hemma? Och känner du kanske även igen den där typen som helt känslokallt stampar in i din nystädade lägenhet med skorna på!? Nu är det slut på det - skriv ut "inga-skor-inomhus-avtalet" och be skobäraren att skriva på. Hämta avtalet här.

   Läs mer
   26 juni, 2018

   Ingen-mobil-vid-bordet-avtalet

   Familjen är viktig. Och ibland kan det vara trevligt att samla sina nära och kära på en middag. Sugen på att testa hur man konverserade vid matbordet förr? Då är det bara att ladda ned Ingen-mobil-vid-bordet-avtalet och få sambon, dottern eller svärfar att signera! Hämta avtalet här!

   Läs mer
   15 maj, 2018
   news_img

   Universum har talat...

   Vi kan stolt berätta att Familjens Jurist har klättrat till plats 14 på listan för de mest attraktiva arbetsgivarna bland juridikstudenter.  I Universums senaste rapport är vi arbetsmarknadens populäraste juristbyrå och det självklara valet om man brinner för familjejuridik! Brinner du för familjejuridik? Här hittar du våra lediga tjänster!

   Läs mer
   23 mars, 2018

   Familjens Jurist medverkar Sveriges Radios program Plånboken i P1

   Familjens Jurist medverkar i Sveriges Radios program Plånboken i P1 för att prata kring hur man kan trygga sin ekonomi och omvårdnad om man drabbas av demens eller annan sjukdom. Vår jurist Lisa Cahlman Friis ger råd och tips kring framtidsfullmakt. Här kan du lyssna på programmet!   

   Läs mer
   22 mars, 2018

   Juristen Caroline Sörgjerd som arbetar på Familjens Jurist medverkar i internationell bok om registrerat partnerskap

   Juristen Caroline Sörgjerd som arbetar på Familjens Jurist har som svensk familjerättsexpert tillsammans med civilrättsprofessor Margareta Brattström skrivit ett kapitel i den internationella boken ” The Future of registrered partnership – Family recognition beyond marriage”. I boken presenterar och förklarar ledande familjerättsexperter från femton Europeiska och icke-Europeiska länder, historien och funktionen av registrerat partnerskap i de egna rättssystemen. De beskriver också vilken roll registrerat partnerskap spelar i Europakonventionen för mänskliga rättigheter och inom EU-rätten. Vi alla på Familjens Jurist är stolta och glada över Caroline Sörgjerds bidrag till boken som lyfter fram de viktiga regnbågsfrågorna inom svensk och internationell familjerätt. Läs mer om boken Här Caroline Sörgjerd

   Läs mer
   20 mars, 2018

   En av Familjens Jurists duktiga jurister uppmärksammas i Svensk Juristtidning

   Advokaten Ulf Bergquist och juristen Anna Fayad hos Familjens Jurist har tillsammans skrivit en lagkommentar om internationell äktenskapsrätt. Boken har nu recenserats av Michael Bogdan som är professor i Internationell privaträtt. Det är med stor stolthet vi alla på Familjens Jurist konstaterar att Anna Fayads viktiga bidrag till lagkommentaren blir vägledande för jurister och rättstillämpningen framöver.    ”Förståelsen hos svenska jurister av den islamiska familjerätten är ofta bristfällig. Det är därför värdefullt att en av författarna utöver sin svenska juristutbildning har insikt också i den muslimska kulturen och kunde, på flera ställen i boken, berika texten med nyttig information om hur den aktuella bestämmelsen kan fungera när man i Sverige möter islamisk rätt.” – Michael Bogdan, SvJT 2018 s 219  Läs hela recensionen här!

   Läs mer
   15 mars, 2018
   news_img

   Nytt nummer av vårt nyhetsbrev Din Jurist

   Visste du att vi på Familjens Jurist har ett nyhetsbrev? Läs vårt senaste nummer med tema Testamente, här hittar du det! Vill du prenumerera på något av våra nyhetsbrev? Här kan du anmäla ditt intresse!

   Läs mer
   09 mars, 2018

   Familjens Jurists stipendium i familjerätt

   Förra veckan delade Familjens Jurist ut sitt stipendium inom familjerätt.  Årets vinnare är: Isabelle Carringer, Uppsala Emma Öjstrand, Örebro Frida Jansson, Umeå Miriam Nygren, Göteborg Ami Sakaria, Stockholm Peggy Gustavsson, Lund Här kan du läsa vårt pressmeddelande!  

   Läs mer
   20 september, 2017

   Välkommen till Familjens Jurist!

   Familjejuridik till fler när Familjens Jurist går ihop med Juristbyrån. Familjens Jurist och Juristbyrån samlar nu alla sina tjänster under ett och samma varumärke – Familjens Jurist. I en tid där definitionen av en familj är bredare och mer flytande än det tidigare varit, ökar behovet av juridiska skydd i vardagen. I och med sammanslagningen har Familjens Jurist större resurser att utmana en konservativ bransch och göra familjejuridik tillgänglig för alla olika familjer. Här kan du läsa mer om nya Familjens Jurist.

   Läs mer
   20 september, 2017
   Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden