Sidförslag
  Kontor
   Kontakta oss
   0771-771 070

   Aktuellt

   news_img

   Premiär för Familjens Jurists podcast!

   Idag lanserar Familjens Jurist sin egen podcast! Säsongens första avsnitt handlar om Pride och HBTQ-frågor kopplade till juridiken. Vi pratar om familjebegreppet, vad som kan vara bra att tänka på vid familjebildning och frågor om barn och föräldraskap i olika familjekonstellationer. Här kan du lyssna på avsnittet!   Nya avsnitt släpps varannan vecka.

   Läs mer
   27 juli, 2018
   news_img

   Kan-vi-ta-det-sen-avtalet

   Kan-vi-ta-det-sen-avtalet är för dem som inte har förstått det här med tajming. För dem som bara MÅSTE ha hjälp med något mitt under straffen när Sverige spelar i VM. Ladda ner avtalet och slipp att bli störd i viktiga situationer. Hämta avtalet här.  

   Läs mer
   02 juli, 2018
   news_img

   Inga-skor-inomhus-avtalet

   Känner du dig också sådär underbart nöjd när du har storstädat hemma? Och känner du kanske även igen den där typen som helt känslokallt stampar in i din nystädade lägenhet med skorna på!? Nu är det slut på det - skriv ut "inga-skor-inomhus-avtalet" och be skobäraren att skriva på. Hämta avtalet här.

   Läs mer
   26 juni, 2018

   Ingen-mobil-vid-bordet-avtalet

   Familjen är viktig. Och ibland kan det vara trevligt att samla sina nära och kära på en middag. Sugen på att testa hur man konverserade vid matbordet förr? Då är det bara att ladda ned Ingen-mobil-vid-bordet-avtalet och få sambon, dottern eller svärfar att signera! Hämta avtalet här!

   Läs mer
   15 maj, 2018
   news_img

   Universum har talat...

   Vi kan stolt berätta att Familjens Jurist har klättrat till plats 14 på listan för de mest attraktiva arbetsgivarna bland juridikstudenter.  I Universums senaste rapport är vi arbetsmarknadens populäraste juristbyrå och det självklara valet om man brinner för familjejuridik! Brinner du för familjejuridik? Här hittar du våra lediga tjänster!

   Läs mer
   23 mars, 2018

   Familjens Jurist medverkar Sveriges Radios program Plånboken i P1

   Familjens Jurist medverkar i Sveriges Radios program Plånboken i P1 för att prata kring hur man kan trygga sin ekonomi och omvårdnad om man drabbas av demens eller annan sjukdom. Vår jurist Lisa Cahlman Friis ger råd och tips kring framtidsfullmakt. Här kan du lyssna på programmet!   

   Läs mer
   22 mars, 2018

   Juristen Caroline Sörgjerd som arbetar på Familjens Jurist medverkar i internationell bok om registrerat partnerskap

   Juristen Caroline Sörgjerd som arbetar på Familjens Jurist har som svensk familjerättsexpert tillsammans med civilrättsprofessor Margareta Brattström skrivit ett kapitel i den internationella boken ” The Future of registrered partnership – Family recognition beyond marriage”. I boken presenterar och förklarar ledande familjerättsexperter från femton Europeiska och icke-Europeiska länder, historien och funktionen av registrerat partnerskap i de egna rättssystemen. De beskriver också vilken roll registrerat partnerskap spelar i Europakonventionen för mänskliga rättigheter och inom EU-rätten. Vi alla på Familjens Jurist är stolta och glada över Caroline Sörgjerds bidrag till boken som lyfter fram de viktiga regnbågsfrågorna inom svensk och internationell familjerätt. Läs mer om boken Här Caroline Sörgjerd

   Läs mer
   20 mars, 2018

   En av Familjens Jurists duktiga jurister uppmärksammas i Svensk Juristtidning

   Advokaten Ulf Bergquist och juristen Anna Fayad hos Familjens Jurist har tillsammans skrivit en lagkommentar om internationell äktenskapsrätt. Boken har nu recenserats av Michael Bogdan som är professor i Internationell privaträtt. Det är med stor stolthet vi alla på Familjens Jurist konstaterar att Anna Fayads viktiga bidrag till lagkommentaren blir vägledande för jurister och rättstillämpningen framöver.    ”Förståelsen hos svenska jurister av den islamiska familjerätten är ofta bristfällig. Det är därför värdefullt att en av författarna utöver sin svenska juristutbildning har insikt också i den muslimska kulturen och kunde, på flera ställen i boken, berika texten med nyttig information om hur den aktuella bestämmelsen kan fungera när man i Sverige möter islamisk rätt.” – Michael Bogdan, SvJT 2018 s 219  Läs hela recensionen här!

   Läs mer
   15 mars, 2018
   news_img

   Nytt nummer av vårt nyhetsbrev Din Jurist

   Visste du att vi på Familjens Jurist har ett nyhetsbrev? Läs vårt senaste nummer med tema Testamente, här hittar du det! Vill du prenumerera på något av våra nyhetsbrev? Här kan du anmäla ditt intresse!

   Läs mer
   09 mars, 2018

   Familjens Jurists stipendium i familjerätt

   Förra veckan delade Familjens Jurist ut sitt stipendium inom familjerätt.  Årets vinnare är: Isabelle Carringer, Uppsala Emma Öjstrand, Örebro Frida Jansson, Umeå Miriam Nygren, Göteborg Ami Sakaria, Stockholm Peggy Gustavsson, Lund Här kan du läsa vårt pressmeddelande!  

   Läs mer
   20 september, 2017

   Välkommen till Familjens Jurist!

   Familjejuridik till fler när Familjens Jurist går ihop med Juristbyrån. Familjens Jurist och Juristbyrån samlar nu alla sina tjänster under ett och samma varumärke – Familjens Jurist. I en tid där definitionen av en familj är bredare och mer flytande än det tidigare varit, ökar behovet av juridiska skydd i vardagen. I och med sammanslagningen har Familjens Jurist större resurser att utmana en konservativ bransch och göra familjejuridik tillgänglig för alla olika familjer. Här kan du läsa mer om nya Familjens Jurist.

   Läs mer
   20 september, 2017
   Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden