Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Nya plattformen Legalite förenklar juridiken

    Digitaliseringsresan fortsätter för Familjens Jurist som lanserar den nya plattformen Legalite – en samlingsplats för att tillgängliggöra juridiken för alla.

    Juridiken var länge eftersatt i digitaliseringen men idag är möjligheterna stora att digitalt upprätta testamente, hyresavtal eller liknande. Victoria Thore, vd på Familjens Jurist, menar dock att det kan vara svårt att navigera i informationen och att tröskeln är fortsatt hög när det kommer till att faktiskt söka juridisk hjälp.

    - Jag har full förståelse för att det är svårt att veta var man ska börja, och att man dribblas bort av svåra begrepp, termer och långa texter som förvirrar mer än de hjälper. På Legalite kommer vi därför fokusera på att tillgängliggöra och förenkla processen. Genom interaktiva filmer anpassar sig plattformen efter dig personligen, och det du vill ha hjälp med, säger Victoria Thore.

    Familjens Jurist har under många år digitaliserat och förenklat juridiken. Den nya plattformen Legalite är en samlingsplats för juridiska behov i vardagen, allt från huruvida man behöver söka bygglov till vad som gäller när man vill lämna tillbaka en vara man köpt. Plattformen innehåller kostnadsfria digitala vägledningar och guider, avtalstjänster och interaktiva videotjänster – där man får automatiserad individuell bedömning i realtid. 

    - Vi lever i en värld där digitala teknologier, plattformar och ekosystem blir allt viktigare. I denna digitalisering är det extra viktigt att vi också går mot en mer användarvänlig utveckling där vi helt enkelt demokratiserar juridiken. Legalite är ett steg i rätt riktning, och en innovation som gör skillnad på riktigt, säger Charlotta Kronblad, post. doc. på Handelshögskolan inom innovation och teknologi.

    Legalite innehåller både avtal och andra viktiga dokument som kan behövas, samt interaktiva guider som hjälper personer att få koll på sin juridiska situation. På Legalite samlas även andra digitala tjänster från Familjens Jurist, som Digitala Coachen och Bouppteckna.se. Plattformen kommer vara central i den digitala utvecklingen av nya juridiska tjänster. Här kan du besöka Legalite.

    För mer information kontakta:
    Linda Lingstedt, Presskontakt
    E-post: linda@lingstedt.se
    Telefon: 0768-682277

    Här kan du läsa hela pressmeddelandet och våra tidigare pressmeddelanden.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden