Hoppa till innehållet

Familjens Jurist tar fram ny metod för att minska konflikter vid separation

Familjens Jurist hjälper varje år tusentals par med juridiken kring skilsmässa och separation. Det kan kännas utmanande att få alla bitar på plats och att hålla sams under separationen. Därför vill vi göra det enklare att separera på ett så bra sätt som möjligt som håller långsiktigt.

Det finns mycket att tänka på och många steg att ta sig genom under en separation. Förutom det praktiska och juridiska är det ofta väldigt känslomässigt tungt. Familjens Jurist har därför, utifrån expertis och år av erfarenhet, arbetat fram en metod tillsammans med familjerättsexperter och terapeuter hos Mind Sverige, med målbilden att minska konflikter och sätta familjens välmående i fokus.

- Det är många par och familjer som kommer till Familjens Jurist med tankarna inställda på att lösa juridiken men känslorna brukar snabbt hamna i fokus. Det är såklart helt naturligt och det är också viktigt att låta hela processen ha sin gång. Det är svårt att veta vilket ben man ska stå på och hur man ska ta sig genom separationen på bästa sätt för alla inblandade. Vår metod har utvecklats för att hjälpa fler par att separera på ett så bra och långsiktigt hållbart sätt som möjligt och hjälpa till att förebygga framtida konflikter, säger Victoria Thore, vd på Familjens Jurist.

Metoden innebär att man blir erbjuden ett coachande samtal med en terapeut innan bodelningen för att reda ut olika frågor innan det är dags att träffa juristen för att få hjälp med det rättsliga. Därefter träffar man terapeuten igen för att den framtida relationen ska bli så bra som möjligt och med det minska risken för eventuella konflikter. Vill man göra bodelningen själv utan att träffa en jurist ingår ett coachande samtal hos Mind Sverige som bokas i efterhand även för de digitala tjänsterna.

I de fall det finns gemensamma barn i relationen har Familjens Jurist ett samarbete med Varannan Vecka appen. I appen erbjuds föräldrar ett verktyg för planering av semestrar och skollov, samarbetsforum och informationskanaler, något som underlättar det framtida samarbetet med fokus på barnen.

För mer information läs här.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet och våra tidigare pressmeddelanden.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden