Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Familjens Jurist stolt partner till Alzheimerloppet

    Familjens Jurist går in som sponsor till årets Alzheimerlopp. Årets digitala version blir annorlunda än vanliga år, men stödet och engagemanget kring Sveriges viktigaste motionslopp för hjärnan är starkare än någonsin.

     I dag går startskottet för Alzheimerfondens lopp som detta år är ett digitalt event som genomförs under helgen 4-6 juni. Alla som vill kan delta för att göra en insats för forskningen kring Alzheimers och andra demenssjukdomar.

    För Familjens Jurist var det en självklarhet att ge stöd till loppet, men även att få så många som möjligt av den egna personalen att ställa upp.

    - När någon i familjen drabbas av Alzheimers sjukdom blir det oerhört påfrestande för personen i fråga, men även för övriga i familjen. Det är en sjukdom som påverkar personens förmåga att fatta beslut och delta i juridisk och finansiell planering. Samarbetet med Alzheimerfonden ligger oss därför varmt om hjärtat – för att kunna stötta med trygghet, inte minst kring juridiska aspekter, säger Victoria Thore, VD på Familjens Jurist.

    I Sverige lider runt 160 000 människor av någon form av demenssjukdom. Det är den enda folksjukdomen som fortfarande saknar botemedel och bromsmedicin. Alzheimerloppet anordnas för att öka uppmärksamheten kring sjukdomen och samla in pengar till forskningen.

    - Alzheimerloppet är en av årets viktigaste informationskampanjer för oss. Loppet bygger vidare på kunskap och förståelse för Alzheimers sjukdom, men också en stark känsla av gemenskap mellan alla som deltar. Vi hoppas att årets digitala variant kommer bli lika lyckat som tidigare års lopp, säger Liselotte Jansson, Generalsekreterare på Alzheimerfonden.

    Alzheimerloppet är ett sätt för alla att röra på sig och samtidigt göra en insats för forskningen kring Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Var du än befinner dig eller vare sig du väljer att gå 1 km eller springa 1 mil, bidrar du till Alzheimerloppets insamling till Alzheimerfonden.

    Här kan du delta i årets digitala lopp.

    Alzheimerfonden finns även representerade på livspusslet.se – en ny tjänst från Familjens Jurist. Besök dom gärna där!

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden