Hoppa till innehållet

Familjens Jurist firar 20 år

I oktober var det 20 år sedan Familjens Jurist öppnade sitt första kontor, med målsättningen att göra juridiken enklare och mer tillgänglig för alla. Kombinationen av personlig rådgivning och utvecklingen av flera digitala tjänster har gjort Familjens Jurist till Sveriges största juristbyrå.

Grunden till Familjens Jurist lades redan på 1970-talet när Begravningsföreningen Fonus grundades, och det bildades specifika bouppteckningsavdelningar. Med tiden växte även efterfrågan för familjejuridik, och 2002 slog dörrarna till det första Familjens Jurist-kontoret upp. Idag har Familjens Jurist drygt 350 medarbetare runt om i landet som arbetar inom familjerätt, fastighetsrätt och företagsjuridik för småföretagare.

- Våra jurister brinner för den personliga rådgivningen och att juridiken är en rättighet för alla. De är otroligt engagerade, och vi är så hedrade att vi har flera medarbetare som varit med oss sedan starten. Dessutom har vi satsat mycket på att utveckla digitala tjänster för att sänka tröskeln till att söka juridisk hjälp ytterligare. Genom åren har vi även utvecklat nära samarbeten med flera andra aktörer för att kunna erbjuda helhetslösningar när man exempelvis ska skilja sig eller när någon går bort, säger Victoria Thore, vd på Familjens Jurist.

Livets stora händelser är nära bundna till juridiken – oavsett om det gäller äktenskap, barn, företagande eller livets slut. Därför fokuserar de digitala tjänsterna hos Familjens Jurist på att öka kunskapen, förenkla juridiken och att göra det enkelt att få vägledning. Bland de senaste innovationerna finns den digitala tjänsten Livspusslet som är utvecklat tillsammans med flertalet samarbetspartners för att stötta i vardagen, Bouppteckna.se är den första digitala tjänsten som guidar de som väljer att göra en bouppteckning på egen hand och Legalite erbjuder interaktiva videotjänster och gratis avtalstjänster. För de som står utanför det digitala livet finns även digitala coacher som man kan boka telefontid med för att få hjälp och guidning. Alla tjänster finns att hitta via Familjens Jurists hemsida.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet och våra tidigare pressmeddelanden.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden