Hoppa till innehållet

Vi stöttar We Effects insamling Hela Sverige mot Hungerpandemin

Det råder inte brist på mat i världen. Ändå är 800 miljoner människor tvungna att gå och lägga sig hungriga på kvällen. Det är en ökning på ungefär 160 miljoner hungriga människor under 2020. Världen är full av mat, så varför dukar vi inte åt alla? Den frågan ställer den ideella föreningen We Effect i sin kampanj Hela Sverige mot Hungerpandemin.

Här i Sverige börjar vi sakta men säkert att återhämta oss efter coronapandemin. Tyvärr finns det många platser i världen där det inte är så, och coronakrisen innebär fortfarande att fattigdomen och hungern ökar i många länder. Enligt FN:s uppskattningar har tre miljarder människor inte råd att köpa den mat de behöver och världen kan stå inför den värsta hungerkatastrofen på 50 år. Som i så mycket annat är det kvinnorna och barnen som drabbas värst.

I sitt manifest säger We Effect att det som behövs för att vända utvecklingen är uthålliga insatser som ger effekt på både kort och lång tid. De vill stödja omställningen till ett hållbart jordbruk i fattiga länder och se till att kvinnor får samma förutsättningar som män att klimatanpassa sitt jordbruk, organisera sig, äga mark och kunna bo och leva i trygghet.

Både företag och privatpersoner kan stötta We Effects arbete genom att bland annat ge bort fröplantor eller skänka pengagåvor. De insamlade pengarna går till projekt som stödjer och utbildar småskaliga bönder att producera mer mat och bli bättre rustade inför framtida kriser.

We Effects insatser stöds både av influencers och företag och organisationer som har sina rötter i den svenska kooperationen. Fonuskoncernen är en av dessa organisationer.

-Som ledande aktörer inom våra branscher ser vi på Fonus och Familjens Jurist det som en självklarhet att ta ansvar och stötta våra medmänniskor, både i den här svåra tiden och framåt. Att ha mat på bordet är en mänsklig rättighet som ska gälla för alla, inte bara en del av oss. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Peter Göransson, t.f. vd för Fonus Ekonomisk förening.

Läs mer om Hela Sverige mot Hungerpandemin på We Effects hemsida.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden