Hoppa till innehållet

Familjens Jurists stipendium

2024 års utlysning för bästa uppsatsarbete inom svensk och internationell familjerätt delas ut till studenter som skrivit i barnrätt och då särskilt belyst barns situation i vårdnadstvister och separationer och med fokus på att stärka barns rätt enligt barnkonventionen.

För att uppmuntra ökad kunskap inom familjerätt delar Familjens Jurist sedan 2008 ut stipendium för juriststudenter i Karlstad, Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala, Örebro och Umeå för bästa uppsatsarbete inom svensk och internationell familjerätt.

Stipendium

En student per institution tilldelas ett stipendium på 10 000 kr för sin uppsats. Stipendiaterna utses av en jury som också utser det nationella stipendiet som belönas med ytterligare 15 000 kr. Den bästa uppsatsen får alltså totalt 25 000 kr. 

Nominering

Nästa nomineringsperiod löper fram till den 1 februari 2024 för uppsatser som är godkända under hösten 2022 eller under 2023. Utdelningen av 2024 års stipendium planeras till september 2024.

Kontaktperson

Familjens Jurist: Affärsutvecklingschef, jur dr Lotta Dahlstrand, lotta.dahlstrand@familjensjurist.se

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden